Kako biste napravili pizzu od lisnatog tijesta potrebno vam je svega pola sata. Pratite recept i napravite pizzu od lisnatog tijesta s nadjevom prema želji.
Sastojci potrebni za pizzu od lisnatog tijesta:
- lisnato tijesto za pizzu
- jaje - umućeno sa 1 žlicom vode
- 10 dkg umaka za pizzu
- 20 dkg sira mozzarella - narezanog ili svježe naribanog
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Otopljeno lisnato tijesto otvorite na pobrašnjenom papiru za pečenje. Razvaljajte valjkom da poravnate nabore i oblikujte u pravokutnik. Oštrim nožem zarežite rub. Vilicom izbušite rupe po cijeloj sredini tijesta.
Umutiti jaje sa 1 žlicom vode. Premažite smjesu od jaja po cijelom tijestu, uključujući središnji i rubni dio. Lisnato tijesto pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 10 minuta. Izvadite iz pećnice.
Ravnomjerno rasporedite umak za pizzu po cijelom središnjem dijelu kore za pizzu od lisnatog tijesta. Prelijte sirevima i dodacima po želji.
Ponovno pecite pizzu od lisnatog tijesta 10-12 minuta ili dok se sir ne otopi i postane mjehurić, a dodaci ne budu kuhani.
Nakon pečenja pizze od lisnatog tijesta, pospite je svježim bosiljkom, ako ga koristite, i odmah poslužite.