Pitomim gljivama do ukusnog umaka
Tjestenina s umakom od gljiva
Kada vino ispari, umiješajte vrhnje za kuhanje. Nakon što ste tijesto skuhali pomiješajte ga s umakom.
SASTOJCI
10 dkg smeđih šampinjona
10 dkg bukovača
10 dkg shi take gljiva
10 g peršina
20 g češnjaka
1 dcl bijelog vina
50 g maslaca
0,5 dcl vrhnja za kuhanje
30 dkg tjestenine
sol
papar
PRIPREMA
Gljive nasjeckajte i stavite peći na dobro zagrijano ulje. Dodajte im češnjak i, kada se gljive smanje u volumenu, bijelog vina, soli i papra.
Kada vino ispari, umiješajte vrhnje za kuhanje. Nakon što ste tijesto skuhali pomiješajte ga s umakom. Na kraju dodajte malo maslaca, maslinovog ulja i peršina.
Cijelu pripremu ovog jela možete pogledati u našem video prilogu .
403 Forbidden