Tjestenina s umakom od gljiva
Kada vino ispari, umiješajte vrhnje za kuhanje. Nakon što ste tijesto skuhali pomiješajte ga s umakom.
SASTOJCI:
- 10 dkg smeđih šampinjona
- 10 dkg bukovača
- 10 dkg shi take gljiva
- 10 g peršina
- 20 g češnjaka
- 1 dcl bijelog vina
- 50 g maslaca
- 0,5 dcl vrhnja za kuhanje
- 30 dkg tjestenine
- sol
- papar
PRIPREMA:
Gljive nasjeckajte i stavite peći na dobro zagrijano ulje. Dodajte im češnjak i, kada se gljive smanje u volumenu, bijelog vina, soli i papra.
Kada vino ispari, umiješajte vrhnje za kuhanje. Nakon što ste tijesto skuhali pomiješajte ga s umakom. Na kraju dodajte malo maslaca, maslinovog ulja i peršina.
Cijelu pripremu ovog jela možete pogledati u našem video prilogu.