'KUHAR I POL' SAMO ZA VAS /

Pitomim gljivama do ukusnog umaka

'Dok čekamo da nam se pojave prve divlje gljive ove godine, odlučio sam vam pokazati kako od ovih dostupnih, pitomih gljiva možete napraviti vrlo fini umak', rekao je Tomislav Gretić prije nego se bacio na spravljanje novog specijaliteta.

12.5.2012.
17:30
VOYO logo

Tjestenina s umakom od gljiva

Kada vino ispari, umiješajte vrhnje za kuhanje. Nakon što ste tijesto skuhali pomiješajte ga s umakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SASTOJCI:

  1. 10 dkg smeđih šampinjona
  2. 10 dkg bukovača
  3. 10 dkg shi take gljiva
  4. 10 g peršina
  5. 20 g češnjaka
  6. 1 dcl bijelog vina
  7. 50 g maslaca
  8. 0,5 dcl vrhnja za kuhanje
  9. 30 dkg tjestenine
  10. sol
  11. papar
Image
Foto: RTL

PRIPREMA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gljive nasjeckajte i stavite peći na dobro zagrijano ulje. Dodajte im češnjak i, kada se gljive smanje u volumenu, bijelog vina, soli i papra.

Kada vino ispari, umiješajte vrhnje za kuhanje. Nakon što ste tijesto skuhali pomiješajte ga s umakom. Na kraju dodajte malo maslaca, maslinovog ulja i peršina.

Cijelu pripremu ovog jela možete pogledati u našem video prilogu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo