Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
'KUHAR I POL' SAMO ZA VAS /

Pitomim gljivama do ukusnog umaka

'Dok čekamo da nam se pojave prve divlje gljive ove godine, odlučio sam vam pokazati kako od ovih dostupnih, pitomih gljiva možete napraviti vrlo fini umak', rekao je Tomislav Gretić prije nego se bacio na spravljanje novog specijaliteta.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Tjestenina s umakom od gljiva

Kada vino ispari, umiješajte vrhnje za kuhanje. Nakon što ste tijesto skuhali pomiješajte ga s umakom.

SASTOJCI :

10 dkg smeđih šampinjona

10 dkg bukovača

10 dkg shi take gljiva

10 g peršina

20 g češnjaka

1 dcl bijelog vina

50 g maslaca

0,5 dcl vrhnja za kuhanje

30 dkg tjestenine

sol

papar

PRIPREMA :

Gljive nasjeckajte i stavite peći na dobro zagrijano ulje. Dodajte im češnjak i, kada se gljive smanje u volumenu, bijelog vina, soli i papra.

Kada vino ispari, umiješajte vrhnje za kuhanje. Nakon što ste tijesto skuhali pomiješajte ga s umakom. Na kraju dodajte malo maslaca, maslinovog ulja i peršina.

Cijelu pripremu ovog jela možete pogledati u našem video prilogu .

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike