Ukoliko ste se odlučili za pripremu prirodnog i balansiranog obroka, onda je vrijeme za ovu pitu od tikvica sira i jaja. Pogledajte kako se priprema.
Sastojci:
- 2 - 3 srednje velike tikvice
- 4 žlice maslaca
- 1 luk oguljen i narezan na kockice
- 120 g pečene šunke narezane na male komadiće
- 60 g nasjeckanog sira prema izboru
- 2 žličice lišća timijana
- 6 jaja
- sol i papar po ukusu
Upute za pripremu pite od tikvica sira i jaja:
Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite lim za pečenje. Ogulite tikvu i narežite na tanje komade. Zagrijte maslac u velikoj tavi ili pećnici i pirjajte luk dok ne omekša i počne mijenjati boju.
Dodajte ploške tikvica, pečenu šunku i svježi timijan. Promiješajte da se obloži maslacem i rasporedite luk. Kratko kuhajte da se zagrije. Posolite i popaprite.
Prebacite smjesu od tikvica na pripremljeni tanjur za pite, izbjegavajte prebacivanje tekućine koja se nakupila. Prelijte jaja preko tikvica i žlicom otvorite prostor u smjesi kako bi se jaja rasporedila.
Pecite pitu od tikvica sira i jaja 30 minuta, a zatim pospite naribanim sirom. Pecite još 10 - 15 minuta ili dok se jaja ne stvrdnu i vrh ne porumeni. Pečenjem će tikvice pustiti više tekućine. Ostavite pitu od tikvica sira i jaja da odstoji najmanje 15 minuta prije posluživanja.