Svijet pita /

Pita od tikvica sira i jaja - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti ukusan i hranjiv obrok? Ova neodoljiva pita od tikvica, sira i jaja je savršen izbor za ukusan i hranljiv obrok. Otkrijte kako kombinacijom sočnih tikvica, kremastog sira i bogatstva proteina iz jaja napraviti savršenu pitu.

14.8.2023.
15:22
Pixabay
VOYO logo

Ukoliko ste se odlučili za pripremu prirodnog i balansiranog obroka, onda je vrijeme za ovu pitu od tikvica sira i jaja. Pogledajte kako se priprema.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 - 3 srednje velike tikvice
  • 4 žlice maslaca
  • 1 luk oguljen i narezan na kockice
  • 120 g pečene šunke narezane na male komadiće
  • 60 g nasjeckanog sira prema izboru
  • 2 žličice lišća timijana
  • 6 jaja
  • sol i papar po ukusu

Upute za pripremu pite od tikvica sira i jaja:

Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite lim za pečenje. Ogulite tikvu i narežite na tanje komade. Zagrijte maslac u velikoj tavi ili pećnici i pirjajte luk dok ne omekša i počne mijenjati boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte ploške tikvica, pečenu šunku i svježi timijan. Promiješajte da se obloži maslacem i rasporedite luk. Kratko kuhajte da se zagrije. Posolite i popaprite.

Prebacite smjesu od tikvica na pripremljeni tanjur za pite, izbjegavajte prebacivanje tekućine koja se nakupila. Prelijte jaja preko tikvica i žlicom otvorite prostor u smjesi kako bi se jaja rasporedila.

Pecite pitu od tikvica sira i jaja 30 minuta, a zatim pospite naribanim sirom. Pecite još 10 - 15 minuta ili dok se jaja ne stvrdnu i vrh ne porumeni. Pečenjem će tikvice pustiti više tekućine. Ostavite pitu od tikvica sira i jaja da odstoji najmanje 15 minuta prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo