Slijedite ovaj recept za pitu od tikvica i sira bez kora i uživajte u savršenom obroku koji sjajno kombinira svježe tikvice i bogatstvo sira.
Sastojci:
- 1 kg nasjeckanih tikvica, iscijediti svu tekućinu
- 60 g ljutike, nasjeckane
- 20 g nasjeckanog svježeg vlasca
- 60 g mozzarelle
- 2 žlice ribanog parmezana
- 60 g pšeničnog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 150 ml mlijeka
- 1 žličica maslinovog ulja
- 2 velika jaja, istučena
- pola žličice soli
- svježi mljeveni papar po ukusu
Kako se priprema pita od tikvica i sira bez kora?
Za početak priprema pite od tikvica i sira bez kora zagrijte pećnicu na 180°. Pripremite lim za pečenje. Pomiješajte tikvice, ljutiku, vlasac i mozzarella sir u zdjeli.
Prosijte brašno i prašak za pecivo u srednju zdjelu. Dodajte preostale sastojke u zdjelu i dobro promiješajte. Pomiješajte sa smjesom od tikvica i izlijte u kalup za pitu.
Pospite pitu od tikvica i sira bez kora parmezanom i pecite 30-35 minuta ili dok nož ne izađe čist iz sredine. Pustite da pita odstoji najmanje 5 minuta prije posluživanja.