Kuharica /

Pita od tikvica i sira bez kora - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Pita od tikvica i sira bez kora je jednostavan recept koji morate isprobati. Ova osvježavajuća i hranjiva kombinacija tikvica i sira će vas oduševiti svojim bogatim okusom i sočnom teksturom.

9.8.2023.
15:27
Pixabay
VOYO logo

Slijedite ovaj recept za pitu od tikvica i sira bez kora i uživajte u savršenom obroku koji sjajno kombinira svježe tikvice i bogatstvo sira.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg nasjeckanih tikvica, iscijediti svu tekućinu
  • 60 g ljutike, nasjeckane
  • 20 g nasjeckanog svježeg vlasca
  • 60 g mozzarelle
  • 2 žlice ribanog parmezana
  • 60 g pšeničnog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 150 ml mlijeka
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 2 velika jaja, istučena
  • pola žličice soli
  • svježi mljeveni papar po ukusu

Kako se priprema pita od tikvica i sira bez kora?

Za početak priprema pite od tikvica i sira bez kora zagrijte pećnicu na 180°. Pripremite lim za pečenje. Pomiješajte tikvice, ljutiku, vlasac i mozzarella sir u zdjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosijte brašno i prašak za pecivo u srednju zdjelu. Dodajte preostale sastojke u zdjelu i dobro promiješajte. Pomiješajte sa smjesom od tikvica i izlijte u kalup za pitu.

Pospite pitu od tikvica i sira bez kora parmezanom i pecite 30-35 minuta ili dok nož ne izađe čist iz sredine. Pustite da pita odstoji najmanje 5 minuta prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo