Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako se priprema pita od smokava?

Ako volite svježe smokve, pita od smokava je nešto što morate isprobati. Kako se priprema pita od smokava?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pita od smokava je odlična slastica za vruće ljetne dane. Pripremite pitu od smokava i uživajte. Donosimo recept za pitu od smokava.

Sastojci potrebni za pripremu pite od smokava:

20 svježih smokava

40 dkg brašna

maslac

prašak za pecivo

2 vanilin šećera

6 žlica šećera

3 žlice kiselog vrhnja

Priprema za pitu od smokava:

U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i šećer. Na to narežite margarin na listiće i zgnječite ga prstima. Na kraju dodajte i kiselo vrhnje i sve to zamijesite u glatko tijesto. Tijesto mijesite toliko dugo dok se svi sastojci ne spoje. Kada ste tijesto zamijesili prepolovite ga. Jednu polovicu stavite u hladnjak, a drugu u zamrzivač na pola sata.

Za to vrijeme smokve očistite i sitno ih nasjeckajte. Sada stavite tijesto iz hladnjaka i stavite ga u pripremljeni lim za pečenje. Sitno nasjeckane smokve poredajte po tijestu. Na kraju izvadite zamrznuto tijesto iz zamrzivača i naribajte ga na sam vrh pite.

Pita od smokava je sada spremna za pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Vrijeme pečenja je od 30 do 40 minuta.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike