Piletina se može pripremiti na različite načine, a jedna od njih je u obliku pite. Pita od piletine odličan je izbor za glavno jelo ili predjelo. Za pripremu pite od piletine trebat će oko sat vremena, a sama priprema nije nimalo zahtjevna. Donosimo recept kako napraviti ukusnu i sočnu pitu od piletine.
Sastojci za pitu od piletine:
- 1/2 kg pilećih prsiju bez kostiju
- glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 mrkve
- 20 dkg gljiva
- 2 žlice maslinovog ulja
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- žličica sušenog timijana
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- gotove kore za pitu
Priprema pite od piletine:
Na maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak. Kada omekšaju dodajte pileća prsa narezana na komadiće. Nakon toga dodajte mrkvu i gljive. Sve zajedno dinstajte dok povrće ne omekša. Zasebno izmiješajte vrhnje za kuhanje, timijan, sol i papar. Prelijte preko smjese od piletine i dinstajte još nekoliko minuta.
Nadjev od piletine je gotov i možete krenuti s pripremi pite od piletine.
Uzmite koru i premažite je uljem. Na dio kore rasporedite nadjev od piletine. Zarolajte koru i stavite je u lim za pečenje. Postupak ponavljajte dok imate nadjeva.
Na kraju prelijte malo ulja preko pite i pecite je na 180 stupnjeva Celzijusa oko pol sata. Kada je pita gotova, ostavite je da se kratko ohladi prije posluživanja.