Svijet pita /

Recept za ukusnu i prhku pitu od krušaka

Image
Foto: Pixabay

Iskoristite kruške i napravite ukusnu pitu od krušaka prema jednostavnom receptu. Pratite recept i napravite prhku pitu od krušaka.

12.5.2023.
15:48
Pixabay
VOYO logo

Pita od krušaka sastoji se od prhkog tijesta za pite i nadjeva od krušaka. Priprema je vrlo jednostavna, a ova ukusna pita odličan je izbor u svako doba godine. Kako se radi ukusna i sočna pita od krušaka otkriva recept.

Prhko tijesto za pitu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 25 dkg glatkog brašna
  • 12 dkg maslaca
  • jaje
  • 2 žlice hladne vode
  • prstohvat soli

Narežite maslac na kockice i ostavite ga neka kratko odstoji na sobnoj temperaturi. Od svih sastojaka zamijesite glatko tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata. Kada tijesto odmori podijelite ga na dva dijela. Stavite polovicu u lim za pečenje.

Nadjev od krušaka za pitu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 5 krušaka
  • 1/2 šalice smeđeg šećera
  • sok limuna
  • cimet
  • prstohvat soli
  • 2 žlice gustina

Kruške narežite na manje kriške ili naribajte i pomiješajte sa šećerom, sokom od limuna, cimetom i soli. Zasebno pomiješajte gustin s malo vode i napravite glatku smjesu.

Kruške stavite kuhati, dodajte maslac i kuhajte oko 5 minuta. Na kraju umiješajte gustin i kuhajte još 2 minute.

Prelijte nadjev od krušaka preko tijesta i prekrijte nadjev s drugom polovicom tijesta.

Pitu od krušaka pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo