Svijet pita / Recept za ukusnu i prhku pitu od krušaka

Image
Foto: Pixabay

Iskoristite kruške i napravite ukusnu pitu od krušaka prema jednostavnom receptu. Pratite recept i napravite prhku pitu od krušaka.

12.5.2023.
15:48
Pixabay
VOYO logo

Pita od krušaka sastoji se od prhkog tijesta za pite i nadjeva od krušaka. Priprema je vrlo jednostavna, a ova ukusna pita odličan je izbor u svako doba godine. Kako se radi ukusna i sočna pita od krušaka otkriva recept.

Prhko tijesto za pitu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 25 dkg glatkog brašna
  • 12 dkg maslaca
  • jaje
  • 2 žlice hladne vode
  • prstohvat soli

Narežite maslac na kockice i ostavite ga neka kratko odstoji na sobnoj temperaturi. Od svih sastojaka zamijesite glatko tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata. Kada tijesto odmori podijelite ga na dva dijela. Stavite polovicu u lim za pečenje.

Nadjev od krušaka za pitu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 5 krušaka
  • 1/2 šalice smeđeg šećera
  • sok limuna
  • cimet
  • prstohvat soli
  • 2 žlice gustina

Kruške narežite na manje kriške ili naribajte i pomiješajte sa šećerom, sokom od limuna, cimetom i soli. Zasebno pomiješajte gustin s malo vode i napravite glatku smjesu.

Kruške stavite kuhati, dodajte maslac i kuhajte oko 5 minuta. Na kraju umiješajte gustin i kuhajte još 2 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prelijte nadjev od krušaka preko tijesta i prekrijte nadjev s drugom polovicom tijesta.

Pitu od krušaka pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo