Recept i priprema /

Pita od borovnica osvježavajući desert od borovnica

Image
Foto: Pixabay

Ukusan desert za ljubitelje borovnica. Donosimo recept za pripremu pite od borovnica.

19.3.2022.
10:13
Pixabay
VOYO logo

Pita od borovnica ukusan je desert i odličan izbor za sve prigode. Jeste li probali pitu od borovnica, ako niste vrijeme je da probate. Donosimo recept za pripremu prhkog tijesta i nadjeva od borovnica.

Tijesto za pitu od borovnica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200g zdrobljenih krekera
  • 150g maslaca
  • 1 žlica šećera

Nadjev za pitu od borovnica:

  • 2kg borovnica
  • 1 žlica soka od limuna
  • 30g brašna
  • 100g šećera
  • 1 žlica cimeta

Premaz za pitu od borovnica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 jaje
  • 30ml mlijeka

Priprema pite od borovnica:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva celzijevih.

Za pripremu tijesta. Na lim postavite papir za pečenje. U posudu ubacite 220g zdrobljenih krekera. 200g maslaca i žlicu šećera. Sve dobro izmiješajte, ravnomjerno raširite po limu i pecite 9 minuta. Podijelite tijesto na dva dijela.

Za nadjev za pitu od borovnice. U posudu ubacite 2kg borovnica, 1 žlicu soka od limuna, 30g brašna, 100g šećera i 1 žlicu cimeta. Lagano miješajte sve dok sve borovnice nisu prekrivene sa malo šećera i brašna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnomjerno raširite nadjev po tijestu, te ga potom poklopite sa drugim „listom“ tijesta tako da prekrije sve borovnice. Rubove spojite pritiskom prstiju.

U malu posudu pomiješajte 1 jaje i 30ml mlijeka za premaz od pite. Potom premažite cijelu pitu s njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zarežite pitu na 4 mjesta kako bi para izlazila.

Pecite 20 minuta na 220 stupnjeva celzijevih. Potom smanjite na 200 stupnjeva celzijevih i pecite 30 do 40 minuta ili dok sokovi ne krenu izlaziti van.

Ohladite pitu prije serviranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo