Kuharica /

Pire od karameliziranog luka - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Pire od karameliziranog luka je jelo koje će vas se sigurno dojmiti. Samo za ljubitelje luka donosimo recept za pire od karameliziranog luka.

6.4.2023.
0:27
Pixabay
VOYO logo

Iako možda zvuči čudno, pire od karameliziranog luka je pire od krumpira u kombinaciji sa karameliziranim lukom. Pire od karameliziranog luka, ovom jelu daje sasvim drugu osobnost.

Da biste pripremili pire od karameliziranog luka na kilogram pire krumpira pripremite dvije glavice luka (ukoliko imate manje glavice, slobodno stavite i više luka).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zagrijano ulje stavite sitno nasjeckani luk te pola žličice soli i pola žličice šećera. Luk tako dinstajte najmanje pola sata dok se ne karamelizira. Bitno je napomenuti da luk morate dinstati na laganoj vatri i miješati tako da slučajno ne bi izgorio.

Nakon što ste pripremili karamelizirani luk, pire krumpir pripremite kao što biste i inače i samo umiješajte karamelizirani luk. Pire od karameliziranog luka odlično se slaže sa jelima pečenim na roštilju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo