Piletina u umaku od vrhnja i sira jelo je koje je gotovo za pola sata, jednostavno je za pripremu, a savršeno kao glavno jelo.
Kako pripremiti piletinu u umaku od vrhnja i sira?
Za pripremu piletine od vrhnja i sira potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 4 komada pilećih prsa (ako su manji komadi onda možete jedan više uzeti)
- kiselo vrhnje
- 2 češnja češnjaka
- 10 dkg krem sira
- parmezan
- papar i sol
- 4 mlada luka srednje veličine
Piletina u umaku od vrhnja i sira priprema:
Pileća prsa začinite sa soli i paprom. Stavite peći na ulje na tavu oko pet minuta sa svake strane.
U drugoj posudi na malo maslaca pržite češnjak i mladi luk. Zatim, dodajte krem sir, kiselo vrhnje i parmezan. Kuhajte dok ne dobijete umak. Začinite prema želji sa soli i paprom.
Prelijte pileća prsa s umakom. I na kraju je prestalo da poslužite piletinu prelivenu umakom od vrhnja i sira.