Piletina u umaku od smokava i meda glavno je jelo koje možete poslužiti u svim prilikama. Kombinacija smokava i meda pripremljena u obliku umaka dat će poseban okus piletini. Ako još niste probali vrijeme je da pripremite ovo ukusno jelo od piletine u umaku od smokava i meda.
Piletina u umaku od smokava i meda sastojci:
- 50 dkg pilećih prsa
- žličica meda za premaz pilećih prsa
- žlica meda
- 10 dkg suhih smokava
- žlica maslaca
- 2.5 dcl bijelog vina
- sol
- papar
Piletina u umaku od smokava i meda priprema:
Pileća prsa začinite sa soli i paprom. Premažite medom. Stavite u lim za pečenje i pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva.
Smokve narežite. Na maslacu na tavi pržite smokve, vino i med. Nakon dvije do tri minute dodajte malo soli prema želji.
Poslužite piletinu sa umakom od meda i smokava.
Piletina u umaku od smokava i meda je gotova, poslužite je kao glavno jelo.