Piletina u bijelom vinu na lešo jedan je od recepata kako možete pripremiti piletinu na lešo. Priprema ovo g jela traje manje od sat vremena i vrlo je jednostavna.
Piletina u bijelom vinu na lešo sastojci:
- 80 dkg piletine
- 2 glavice luka
- pola limunovog soka
- 30 dkg šampinjona
- 3 dcl bijelog vina
- žlica maslaca
- sol
- papar
Piletina u bijelom vinu na lešo priprema:
Piletinu prelijte sokom od limuna.
Vatroslatnu posudu premažite maslacem i dodjate luk koji ste nasjeckali. Na luk položite piletinu koju ste posolili i poparili. Na kraju dodajte šampinjon narezane na manje komadiće.
Ulijte bijelo vino i prekrije aluminijskom folijom. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
Piletina u bijelom vinu na lešo je gotova, poslužite je uz prilog prema izboru.