Glavno jelo /

Piletina u bijelom umaku s mladim lukom

Image

Bijeli umak s mladim lukom pripremljen s pilećim fileom daje savršen glavni obrok. Kako pripremiti piletinu u bijelom umaku s mladim lukom?

25.8.2021.
13:55
VOYO logo

Piletina u bijelom umaku s mladim lukom jedan je od načina kako možete obogatiti pileća prsa. Ovo jelo jednostavno je za pripremu, gotovo je za pola sata.

Kako pripremiti piletinu u bijelom umaku s mladim lukom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu piletine u bijelom umaku s mladim lukom potrebni su vam sljedeći sastojci:

  • 4 pileća filea
  • režanj češnjaka
  • 1.5 dcl vrhnja za kuhanje
  • vezica mladog luka
  • 1 dcl bijelog vina
  • 2 žličice senfa
  • peršin
  • muškatni oraščić
  • curry
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Piletina u bijelom umaku s mladim lukom priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pileći file začinite sa soli i paprom. Ispecite na tavi na maslinovom ulju oko 5 minuta.

Maknite piletinu s tave i dodajte u tavu narezani češnjak. Zatim ulijte bijelo vino i dodajte sjeckani peršin. Pržite uz stalno miješanje.

Dodajte vrhnje i dvije žličice senfa i začinite muškatnim oraščićem, curryjem, paprom i soli.

Umak mora prokuhati i tek tada vratite pileći file, dodajte mladi luk koji ste nasjeckali i kuhajte još pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piletina u bijelom umaku s mladim lukom je gotova, poslužite je uz prilog prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo