Priprema piletine /

Piletina s umakom od đumbira i mladog luka

Image

Piletina s umakom od đumbira i mladog luka savršeni je odabir za glavno jelo. Donosimo vam recept za pripremu piletine s umakom od đumbira i mladog luka

30.9.2021.
12:08
VOYO logo

Za piletinu s umakom od đumbira i mladog luka potrebno je izdvojiti svega 15 minuta! Piletina s umakom od đumbira i mladog luka je kinesko jelo koje se vrlo jednostavno pripremi.

Sastojci:
Za umak je potrebno:
• 1 žlica umaka od kamenica
• 1/2 žličice soli i papra
• 1/2 žličice šećera
• 1/3 šalice | 80 ml vode
• 1 žlica kukuruznog škroba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piletina i povrće:
• 1 žlica | 15 ml ulja za kuhanje
• 200 g pilećih prsa bez kostiju i kože, narezanih vrlo tanko
• 1/2 luka, narezanog
• 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
• 1 žlica đumbira, sitno nasjeckanog
• 2 zelena luka, odstranjeni krajevi i izrezani na komade duge 3 cm

Upute za pripremu piletine s umakom od đumbira i mladog luka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte umak od kamenica, sol, papar, šećer, vodu i škrob u malu šalicu i umutite da se sjedini. Staviti na stranu.

Zagrijte ulje u woku ili tavi na jakoj vatri. Dodajte piletinu i brzo kuhajte minutu ili dvije dok više ne postane ružičasta. Piletinu premjestite na mali tanjur i ostavite sa strane.

U isti wok/tavu dodajte narezani luk. Po potrebi dodajte još malo ulja i pirjajte minutu da luk omekša. Dodajte đumbir i češnjak i kuhajte još minutu.

Dodajte piletinu natrag u wok zajedno s mladim lukom. Miješajte pržite minutu da dovršite kuhanje piletine.
Umak koji ste napravili na početku dodajte u wok. Kuhajte dok se umak ne postane gušći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maknite s vatre i poslužite uz rižu ili rezance i uživajte! Piletina s umakom od đumbira i mladog luka je gotova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo