Piletina s cherry rajčicama izvrstan je brzinski ručak i potrebno je 10 minuta za pripremu, a 45 minuta u pećnici. Cherry rajčice u svako doba godine možete pronaći u svim trgovinama.
Sastojci potrebni za pripremu piletine s cherry rajčicama su:
- 900 grama pilećih butova s kostima i kožom
- 1/2 žličice košer soli
- 25 cherry rajčica
- 6 cijelih režnjeva češnjaka
- 1 1/2 žlice balsamico octa
- 1 1/2 žličice maslinovog ulja
- 2 grančice svježeg ružmarina
Piletina s cherry rajčicama nije komplicirana za pripremiti, a započnite zagrijavanjem pećnice na 190°C. Stavite pileće butove u posudu za pečenje koja između njih ima malo prostora. Obje strane pilećih bataka pospite solju. Cherry rajčice prepolovite. Stavite u zdjelu s cijelim režnjevima češnjaka. Pospite balzamičnim octom i maslinovim uljem.
Smjesu od cherry rajčica prelijte preko komada piletine i rasporedite tako da se stisnu oko komada piletine. Želite da pileća koža bude izložena, tako da porumene u pećnici. Preko rajčice položite grančice ružmarina. Piletina s cherry rajčicama treba se peći 45 minuta, odnosno dok piletina ne porumeni. Izvadite iz pećnice i ohladite 5 minuta. Piletina s cherry rajčicama je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!