Kuharica /

Recept kako pripremiti ukusnu i sočnu piletinu na pariški

Image
Foto: Pixabay

Piletina je vrlo vjerojatno najpopularnija vrsta mesa. Iskoristite tu sjajnu vrstu mesa na najbolji mogući način i pripremite piletinu na pariški.

5.5.2023.
13:21
Pixabay
VOYO logo

Što biste mogli napraviti od piletine, a da bude brzo gotovo? U tom trenutku na pamet vam pada piletina na pariški. Srećom imate pileća prsa koja su idealna za jedno brzinsko jelo.

Prerežite ih i napravite jedan veliki odrezak. Meso stavite u vrećicu za zamrzavanje i lagano ga istucite batom za meso. Budite pažljivi jer je to jako nježno meso koje bi se moglo raspasti kod jačeg udaranja. Tavu za pripremu piletine na pariški stavite na srednju vatru, ulijte prst ulja, toliko da prekrije meso. Dok se ulje grije, posolite meso, uvaljajte ga u brašno i razmućeno jaje pa opet u brašno. Meso stavite na vruće ulje i pržite dvije minute s jedne pa dvije s druge strane kako bi ostalo sočno, ali ipak poprimilo lijepu zlatnu boju. Meso izvadite na papirnati ubrus da upije suvišnu masnoću te za to vrijeme napravite brzinsku salatu, a možete i tartar umak. Napravite bilo koji umak na bazi majoneze, jogurta i vrhnja, ovisi o ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako imate fritezu, možete ubaciti malo krumpirića i dobiti ćete krasan pomfrit. Možete skuhati malo riže, staviti na vrh malo maslaca i sjeckani peršin te ste na taj način dobili odličan i lagan prilog koji će se divno sljubiti s vašom piletinom na pariški. Sve je stvar mašte i ukusa, a ponajviše vremena s kojim raspolažete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo