Kuharica /

Kako se priprema ukusna piletina iz friteze?

Image
Foto: Pixabay

U potrazi ste za novim načinom pripreme piletine? Piletina iz friteze neće vas razočarati. Saznajte kako se priprema ukusna i sočna piletina iz friteze.

19.11.2022.
10:45
Pixabay
VOYO logo

Hrskava, sočna i savršeno začinjena piletina iz friteze oduševit će sve koji ju kušaju.

Sastojci potrebni da se pripremi ukusna i sočna piletina iz friteze su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 grama brašna
  • 1 žlica suhe majčine dušice
  • 1 žlica paprike
  • 2 žličice soli
  • 2 žličice češnjaka u prahu
  • 1 žličica papra
  • 1 veliko jaje
  • 40 ml mlijeka
  • 2 žlice soka od limuna
  • 400 grama pilećih prsa
  • Ulje za prženje

U plitkoj zdjeli pomiješajte prvih 6 sastojaka. U posebnoj plitkoj posudi umutite jaja, mlijeko i limunov sok dok se ne sjedine. Umočite piletinu u mješavinu brašna da obložite sve strane te otresite višak brašna. Umočite piletinu u smjesu od jaja, pa opet u smjesu od brašna. U fritezi zagrijte ulje na 185°C. Pržite piletinu, nekoliko komada u isto vrijeme, dok koža piletine ne postane zlatnosmeđa i ne pusti sok, 6-10 minuta sa svake strane. Ocijediti piletinu iz friteze na papirnatim ubrusima te ponovite s ostatkom piletine i poslužite. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
nedelja
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo