Jela iz woka /

Piletina i povrće u woku ručak za poželjeti

Image
Foto: Pixabay

Kombinacija piletine i povrća pripremnih u woku daju savršeno glavno jelo. Kako se priprema piletina i povrće u woku?

1.11.2022.
12:08
Pixabay
VOYO logo

Piletina i povrće u woku mogu postati specijalitet vaše obitelji već danas. Pripremite sastojke i bacite se u pripremu piletine i povrća u woku.

Sastojci za piletinu i povrće u woku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg pilećih prsa bez kostiju i kože narezanih na tanke komade veličine zalogaja
  • 2 žlice soja umaka
  • 1 žličica svježeg đumbira
  • 1,5 žlica kukuruznog škroba
  • 2 – 3 žlice uljane repice
  • luk narezan na kockice
  • paprika narezana na kockice
  • 2 mrkve narezane na štapiće
  • 3 šalice cvjetova brokule
  • 20 dkg šparoga

Umak za piletinu i povrće u woku:

  • šalica temeljca od piletine
  • 2 žlice soja umaka
  • pola žličice sezamovog ulja
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 2 žličice rižinog octa
  • 2 žlice kukuruznog škroba

Kako se priprema piletina i povrće u woku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikoj vrećici s patentnim zatvaračem pomiješajte piletinu, sojin umak, đumbir i kukuruzni škrob. Protresite. Marinirajte 30 minuta često okrećući.

Zagrijte 1 žlicu ulja na jakoj vatri u woku ili velikoj tavi od nehrđajućeg čelika. Dodajte piletinu i kuhajte nekoliko puta miješajući dok piletina ne bude gotova oko 3-4 minute. Kuhajte u malim obrocima vadeći kuhanu piletinu na tanjur. Prijeđite na idući korak pripreme piletine i povrća u woku.

Zagrijte 1 žlicu ulja na visokoj vatri u woku. Dodajte luk i papriku i kuhajte 2-3 minute ili dok ne postane hrskavo, često miješajući. Izvadite na tanjur s piletinom.

Po potrebi dodajte još jednu žlicu ulja u wok na jakoj vatri. Dodajte mrkvu, brokulu i šparoge i kuhajte 3-4 minute, često miješajući. Stavite poklopac na wok zadnju minutu kuhanja. Izvadite povrće na tanjur kako biste se pripremili za slijedeći korak pripreme piletine i povrća u woku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U maloj zdjeli pomiješajte pileću juhu, sojin umak, sezamovo ulje, smeđi šećer, rižin ocat i kukuruzni škrob. Po želji dodajte đumbir. Ulijte u wok na laganoj vatri i miksajte dok se ne zgusne, 2-3 minute. Vratite piletinu i povrće u wok i zagrijte. Poslužite odmah preko riže ili rezanaca. Vaša piletina i povrće u woku su spremni za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo