Pileći zabatak nije zahtjevan za pripremu i vrlo je ukusan. Postoje različiti recepti za priprema pilećeg zabatka, donosimo vam dva recepta - pileći zabatak iz pećnice i pileći zabatak s povrćem.
Zabatak iz pećnice
Najprije pripremite pileći zabatak za pečenje. Premažite ga mješavinom začina od ulja, papra, origana i soli. Zabatak temeljito i obilno premažite smjesom koju ste pripremili i posložite ga u lim za pečenje. Vaše pripremljeno meso stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva Celzijusa. Peći sve dok piletina ne poprimi lijepu zlatnu koricu.
Ovaj zabatak iz pećnice najbolje je poslužiti uz ukusan mladi krumpir iz pećnice ili pomfrit.
Pileći zabatak s povrćem
Najprije marinirajte pileći zabatak s kombinacijom začina prema želji (sol, papar) te prelijte s malo ulja. Nakon toga zagrijte ulje na tavici.
Na vrućem ulju prepržite sitno nasjeckani luk i papriku. Na to dodajte pileći zabatak i malo ga prepržite pa zatim zalijte vodom. Pustite to da se dinsta pa kada voda ispari dodajte zamrznuto povrće po želji. Opet prelijte vodom i kuhajte dok povrće i pileći zabatak ne budu gotovi.