Jela s roštilja /

Pileći raznjići s ljutim umakom od jogurta - ukusno rješenje za ljetni roštilj

Image

Pileći ražnjići su sami po sebi uvijek ukusni, ali kako im dodati novu dimenziju saznajte u receptu pileći raznjići s ljutim umakom od jogurta.

10.9.2021.
13:31
VOYO logo

Pileći ražnjići s ljutim umakom od jogurta odličan su način da začinite običan ljetni roštilj i izazovete lavinu pohvala za vaše kulinarske vještine.

Za pripremu marinade bit će potrebno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 600 g pilećih prsa
  • 4 žlice ulja
  • 1 žlica slatke mljevene paprike
  • 2 žlice vegete
  • režanj češnjaka

Kada smo sve sastojke marinade pomiješali u njih dodajemo piletinu narezanu na veće kockice te ih ostavljamo u hladnjaku. Sljedeći dan piletinu stavljamo na štapiće te je vrijeme za pripremu ljutog umaka od jogurta.

Za pripremu ljutog umaka od jogurta bit će potrebno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • grčki jogurt
  • 1 žlica senfa
  • pola žličice papra
  • glavica luka

Način pripreme ljutog umaka od jogurta:

Luk nasjeckamo na sitne komadiće te ga stavljamo da se isprži na zagrijanom ulju dok ne dobije zlatnu boju. U međuvremenu dodajemo preostale sastojke i sve to dobro promiješamo. Na kraju u umak dodajemo prženi luk te sve usitnimo štapnim mikserom.

Ražnjiće ispečemo te ih vruće poslužimo uz ljuti umak od jogurta!

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo