Pileći ražnjići s ljutim umakom od jogurta odličan su način da začinite običan ljetni roštilj i izazovete lavinu pohvala za vaše kulinarske vještine.
Za pripremu marinade bit će potrebno:
- 600 g pilećih prsa
- 4 žlice ulja
- 1 žlica slatke mljevene paprike
- 2 žlice vegete
- režanj češnjaka
Kada smo sve sastojke marinade pomiješali u njih dodajemo piletinu narezanu na veće kockice te ih ostavljamo u hladnjaku. Sljedeći dan piletinu stavljamo na štapiće te je vrijeme za pripremu ljutog umaka od jogurta.
Za pripremu ljutog umaka od jogurta bit će potrebno:
- grčki jogurt
- 1 žlica senfa
- pola žličice papra
- glavica luka
Način pripreme ljutog umaka od jogurta:
Luk nasjeckamo na sitne komadiće te ga stavljamo da se isprži na zagrijanom ulju dok ne dobije zlatnu boju. U međuvremenu dodajemo preostale sastojke i sve to dobro promiješamo. Na kraju u umak dodajemo prženi luk te sve usitnimo štapnim mikserom.
Ražnjiće ispečemo te ih vruće poslužimo uz ljuti umak od jogurta!
Dobar tek!