Jela s roštilja /

Pileći raznjići s ljutim umakom od jogurta - ukusno rješenje za ljetni roštilj

Image

Pileći ražnjići su sami po sebi uvijek ukusni, ali kako im dodati novu dimenziju saznajte u receptu pileći raznjići s ljutim umakom od jogurta.

10.9.2021.
13:31
VOYO logo

Pileći ražnjići s ljutim umakom od jogurta odličan su način da začinite običan ljetni roštilj i izazovete lavinu pohvala za vaše kulinarske vještine.

Za pripremu marinade bit će potrebno:

  • 600 g pilećih prsa
  • 4 žlice ulja
  • 1 žlica slatke mljevene paprike
  • 2 žlice vegete
  • režanj češnjaka

Kada smo sve sastojke marinade pomiješali u njih dodajemo piletinu narezanu na veće kockice te ih ostavljamo u hladnjaku. Sljedeći dan piletinu stavljamo na štapiće te je vrijeme za pripremu ljutog umaka od jogurta.

Za pripremu ljutog umaka od jogurta bit će potrebno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • grčki jogurt
  • 1 žlica senfa
  • pola žličice papra
  • glavica luka

Način pripreme ljutog umaka od jogurta:

Luk nasjeckamo na sitne komadiće te ga stavljamo da se isprži na zagrijanom ulju dok ne dobije zlatnu boju. U međuvremenu dodajemo preostale sastojke i sve to dobro promiješamo. Na kraju u umak dodajemo prženi luk te sve usitnimo štapnim mikserom.

Ražnjiće ispečemo te ih vruće poslužimo uz ljuti umak od jogurta!

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
race of
7. I 8. OŽUJKA NE PROPUSTI!
VOYO logo
Još iz rubrike