Glavno jelo /

Pileći paprikaš s krumpirom – toplo jelo za nadolazeće hladne dane

Image

Dolaskom jesenskih dana svi volimo tople, jušne obroke, a kako skuhati ovaj božanstveni pileći paprikaš s krumpirom?

16.9.2021.
13:27
VOYO logo

Piletina, krumpir i paprika daju skladnu kombinaciju okusa koja svaki put oduševljava vaše okusne pupoljke.

Za pripremu pilećeg paprikaša s krumpirom bit će vam potrebno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g piletine (pileća prsa)
  • glavica luka
  • paprika
  • rajčica
  • 3 žlice slatke paprike
  • papar
  • sol
  • 500 g krumpira

Priprema pilećeg paprikaša s krumpirom:

Na zagrijano ulje dodati nasjeckanu glavicu luka te pržiti dok ne poprimi zlatnu boju, tada se na luk dodaje piletina narezana na kockice pa se to sve skupa prži. Kada piletina poprimi boju, na nju dodajemo narezani krumpir, papriku i rajčicu. Sve to skupa zalijemo vodom i začinimo. Ostavimo sve to da se kuha na laganoj vatri. Nakon što voda ispari, dodajemo slatku papriku te kuhamo dodatnih 5-10 minuta. Po potrebi dodati još začina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo