Piccata je poznato i ukusno jelo koje možete pripremiti s pilećim prsima. Recepti za pripremu pilećih prsa su brojni, a piccata je jedno od boljih jela.
Značenje riječi piccata su tanke kriške mesa koje se ubace u brašno, pirja i poslužuju u umaku od limuna i maslaca. Piccata je vrlo ukusno jelo koje morate probati. Pratite recept i pripremite ukusno jelo piccata.
Sastojci za piccata recept:
- 2 komada pilećih prsa bez kože i kostiju
- 10 dkg brašna
- sol
- 3 žlice maslinovog ulja
- 4 režnja češnjaka, smrvljeni
- ⅓ šalice suhog bijelog vina
- 1 žlica ocijeđene kapare krupno nasjeckane
- 4 žlica maslaca, izrezan na komadiće
- 2 žlica svježeg soka od limuna
Priprema piccata recepta:
Zagrijte 2 žlice ulja u velikoj tavi na srednje jakoj temperaturi. Radite u serijama ako je potrebno kako biste izbjegli prenatrpanost posude, pecite pileća prsa, bez pomicanja, dok duboko ne porumene ispod, oko 2 minute.
Okrenite i pecite s druge strane dok piletina ne bude skoro pečena, oko 30 sekundi. Prebacite na čisti tanjur. Dodajte češnjak i preostalu 1 žlicu ulja u tavu i kuhajte, često miješajući i smanjite vatru ako je potrebno da češnjak ne zagori, dok ne porumeni, oko 2 minute. Dodajte vino i kapare i kuhajte, vrteći tavu i stružući sve zapečene komadiće koji su zapeli za dno tave, dok tekućina gotovo potpuno ne ispari, oko 3 minute.
Dodajte ½ šalice vode, a zatim maslac. Snažno vrtite tavu dok se maslac topi kako bi se stvorila emulzija s vodom, oko 1 minutu. Vratite piletinu u tavu i pirjajte dok se piletina ne skuha i umak ne bude dovoljno gust da može premazati žlicu, oko 2 minute. Maknite s vatre i u umak umiješajte limunov sok; posolite.
Prebacite piletinu i umak na pladanj i pospite peršinom; poslužite s kriškama limuna. Servirajte piccata piletinu dok je još topla.