Recept i priprema /

Recept kako pripremiti ukusno glavno jelo piccata

Image
Foto: Pixabay

Jeste li probali pripremiti piccatu s piletinom? Pratite recept i pripremite ukusno jelo s piletinom - piccata.

1.10.2022.
15:48
Pixabay
VOYO logo

Piccata je poznato i ukusno jelo koje možete pripremiti s pilećim prsima. Recepti za pripremu pilećih prsa su brojni, a piccata je jedno od boljih jela.

Značenje riječi piccata su tanke kriške mesa koje se ubace u brašno, pirja i poslužuju u umaku od limuna i maslaca. Piccata je vrlo ukusno jelo koje morate probati. Pratite recept i pripremite ukusno jelo piccata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za piccata recept:

  • 2 komada pilećih prsa bez kože i kostiju
  • 10 dkg brašna
  • sol
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 4 režnja češnjaka, smrvljeni
  • ⅓ šalice suhog bijelog vina
  • 1 žlica ocijeđene kapare krupno nasjeckane
  • 4 žlica maslaca, izrezan na komadiće
  • 2 žlica svježeg soka od limuna

Priprema piccata recepta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte 2 žlice ulja u velikoj tavi na srednje jakoj temperaturi. Radite u serijama ako je potrebno kako biste izbjegli prenatrpanost posude, pecite pileća prsa, bez pomicanja, dok duboko ne porumene ispod, oko 2 minute.

Okrenite i pecite s druge strane dok piletina ne bude skoro pečena, oko 30 sekundi. Prebacite na čisti tanjur. Dodajte češnjak i preostalu 1 žlicu ulja u tavu i kuhajte, često miješajući i smanjite vatru ako je potrebno da češnjak ne zagori, dok ne porumeni, oko 2 minute. Dodajte vino i kapare i kuhajte, vrteći tavu i stružući sve zapečene komadiće koji su zapeli za dno tave, dok tekućina gotovo potpuno ne ispari, oko 3 minute.

Dodajte ½ šalice vode, a zatim maslac. Snažno vrtite tavu dok se maslac topi kako bi se stvorila emulzija s vodom, oko 1 minutu. Vratite piletinu u tavu i pirjajte dok se piletina ne skuha i umak ne bude dovoljno gust da može premazati žlicu, oko 2 minute. Maknite s vatre i u umak umiješajte limunov sok; posolite.

Prebacite piletinu i umak na pladanj i pospite peršinom; poslužite s kriškama limuna. Servirajte piccata piletinu dok je još topla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo