Krumpir kao prilog /

Pekarski krumpir sa slaninom - recept i priprema

Image

Jedino što je bolje od savršenog pekarskog krumpira pečenog u pećnici je kada se poslužuje uz hrskavu slaninu. Ovaj recept za pekarski krumpir sa slaninom u pećnici odličan je kao prilog.

17.11.2022.
11:03
VOYO logo

Za ovaj recept za pekarski krumpir sa slaninom potrebna su vam samo četiri sastojka: slanina, krumpir, sol i papar. U samo 30 minuta imat ćete savršen pekarski krumpir sa slaninom.

Sastojci za pekarski krumpir sa slaninom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 krumpira, nasjeckana
  • 1 žličica soli
  • 1/4 žličice mljevenog crnog papra
  • 8 traka deblje izrezane slanine

Kako se priprema pekarski krumpir sa slaninom?

Zagrijte pećnicu na 200°C. Na veliki lim za pečenje stavite krumpir, posolite i popaprite. Po rubovima lima za pečenje rasporedite slaninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite dok krumpir ne omekša i dok se slanina ne skuha, oko 30 minuta. Nakon prvih 15 minuta pečenja, okrenite slaninu hvataljkama i promiješajte krumpir. Pečeni krumpir sa slaninom je gotov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo