Recept i priprema /

Kako pripremiti pecivo s lisnatim tijestom?

Image
Foto: Pixabay

Kako biste dobili ukusno lisnato tijesto, potrebno je mnogo pažnje i truda. Kako pripremiti pecivo s lisnatim tijestom?

2.11.2022.
13:07
Pixabay
VOYO logo

Najvažnija karakteristika lisnatog tijesta svakako je njegova slojevita struktura. Kako pripremiti pecivo s lisnatim tijestom?

Sastojci za pripremu peciva s lisnatim tijestom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g maslaca
  • 200 g brašna
  • 1 žlica šećera
  • 2 g soli
  • 100 ml hladne vode

Kako pripremiti pecivo s lisnatim tijestom?

Za pripremu peciva s lisnatim tijestom, prvo stavite maslac u zamrzivač na desetak minuta. U velikoj posudi za miješanje pomiješajte brašno, šećer i sol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smrznuti maslac naribajte. Rukama umiješajte maslac u smjesu brašna dok se dobro ne prekrije.

Prelijte smjesu sa šest žlica vode i miješajte smjesu dok se ne zgruda. Nastavite dodavati vodu žlicu po žlicu dok se ne formira rahlo i mrvljeno tijesto za pecivo.

Lagano premijesite tijesto nekoliko puta u zdjeli dok se ne stvori kohezivna masa. Oblikujte kvadrat i čvrsto zamotajte u plastičnu foliju. Ohladite lisnato tijesto na sat vremena.

Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte ohlađeno tijesto. Presavijte tijesto na trećine kao slovo. Ponovite kotrljanje, preklapanje i rotiranje još tri puta. Presavijte na trećine, čvrsto zamotajte, zatim ohladite najmanje dva sata te jednostavno ispecite pecivo s lisnatim tijestom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo