Prije pečenja na roštilju, zagrijte ga na srednjoj vatri barem 10 do 15 minuta. Tijekom pečenja visoku temperaturu koristite samo kratko a ostatak vremena srednju temperaturu. Ako se nešto treba duže peći koristite nisku temperaturu.
Ukoliko pečete na plinskom roštilju meso deblje od 2 cm poklopac zatvorite a ako je ono tanje od 2 cm, ostavite poklopac roštilja otvoren. Izbjegavajte pretijesno stavljanje hrane na roštilj. Ostavite malo prostora da se para i toplina podignu oko rubova za ravnomjerno kuhanje. Osim mesa, na ovom roštilju možete pripremati i povrće. Povrće prije stavljanja na roštilj premažite uljem.
Povrće poput šparoga, paprike i luka najbolje i najbrže će se ispeći na srednjoj vatri. Pokušajte uvijek ostaviti dio roštilja praznim kako biste mogli premjestiti hranu ako dođe do plamena. Kad dođe do plamena, odmaknite hranu od njega i pustite da plamen izgori s podignutim poklopcem roštilja.
Ako se vatra proširi, uklonite svu hranu s roštilja i pustite da vatra što prije sagori mast. Dogodi li se da vatra izmakne kontroli, maknite hranu s roštilja i isključite plamenike i plin. Ostavite poklopac otvoren i pustite da se vatra sama ugasi.