Ako nikada prije niste koristili smrznuto lisnato tijesto, stvarno ne može biti lakše. Što je važno za pečenje lisnatog tijesta?
Lisnato tijesto odmrznite preko noći u hladnjaku. Ako nemate vremena, odmrznite ga na radnoj plohi dok ne postane dovoljno savitljiv da se može rasklopiti bez pucanja, ali još uvijek hladan na dodir.
Pažljivo razmotajte ili odmotajte lisnato tijesto pazeći na sve šavove koji su skloni pucanju. Ako tijesto počne pucati, pričekajte nekoliko minuta i pokušajte ponovno. Male pukotine obično se mogu ponovno zakrpati kada ga razvaljate.
Pospite vrh lisnatog tijesta s malo brašna, a zatim valjkom za tijesto vrlo lagano razvaljajte. Lisnato tijesto izrežite na oblike koje želite.
Pecite lisnato tijesto na 220°C dok se ne napuhne. Pecite samo dok ne vidite da se napuhnu i tek počnu rumeniti, otprilike 10 minuta. Vrijeme pečenja ovisit će o veličini vaših lisnatih i njihovom nadjevu, stoga ih pripazite.
Pecite lisnato na 190°C dok nisu gotova. Smanjite temperaturu pećnice i nastavite peći dok lisnata ne budu suha, hrskava i duboko zlatnosmeđa.
Ostavite lisnata peciva da se malo ohlade, a zatim poslužite.