Pečenje bifteka nije previše teško. Ovdje možete pronaći jedan od jednostavnijih recepata za pečenje bifteka.
Sastojci za pečenje bifteka:
- 2 goveđa bifteka
- 2 žličice maslinovog ulja
- 1 žličica soli
- pola žličice crnog papra
- pola žličice bijelog papra
- 2 žlice omekšalog maslaca
- 1-2 češnja češnjaka samljeti
Pečenje bifteka:
Izvadite odreske iz hladnjaka i ostavite na sobnoj temperaturi najmanje 30 minuta. Svaku stranu premažite maslinovim uljem. Pomiješajte sol, papar i bijeli papar u maloj posudi. Natrljajte obje strane svakog odreska smjesom za trljanje.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Zagrijte tešku tavu prikladnu za pećnicu na visokoj vatri dok ne postane vruća. Odreske pecite na zagrijanoj tavi 2-3 minute sa svake strane. Ako odrezak ima masnoću sa strane, okrenite ga na stranu i istopite masnoću tako da i njega pržite 2-3 minute.
Stavite tavu s prženim biftekom u pećnicu da se završi pečenje bifteka. Dok se bifteci peku, vilicom izmiješajte maslac s češnjakom u maloj posudi.
Kad bifteke izvadite iz pećnice, odmah prelijte 1 žlicom smjese maslaca i ostavite da odstoje 10 minuta prije nego što ih narežete. Temperatura bifteka nastavit će rasti dok se odmara. Poslužite biftke uz omiljeni prilog. Tako izgleda pečenje bifteka na siguran način.