Kuharica / Kako se priprema mekani i sočni pečeni svinjski vrat?

Image
Foto: Pixabay

Pečeni svinjski vrat je ukusni i savršeni izbor za pečenje u pećnici. Kako se priprema mekani i sočni pečeni svinjski vrat?

11.1.2023.
12:09
Pixabay
VOYO logo

Svinjski vrat ima malo više masnoće, ali to ga čini super ukusnim i savršenim izborom za pečenje u pećnici. Pratite recept i saznajte kako se priprema mekani i sočni pečeni svinjski vrat.

Pečeni svinjski vrat sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinjskog vrata

Marinada za svinjski vrat sastojci:

  • 1,5 dcl tamnog piva
  • žlica senfa
  • 2 žličice crvene paprike
  • žličica soli
  • žličica crnog papra
  • 3 žlice soja umak

Prilog uz pečeni svinjski vrat:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 glavice crvenog luka
  • 6 kriški slanine
  • 5 mrkvi
  • 1 kg krumpira
  • začin prema želji

Pečeni svinjski vrat priprema:

Napravite marinadu od svi sastojaka. Napravite oko 10 dubokih rezova na svom svinjskom vratu, a donji dio ostavite netaknut. Meso stavite u duboku posudu za pečenje koju ćete koristiti i za pečenje te ga prelijte marinadom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite svinjetinu iz posude. Na dnu posude oblikujte debeli sloj luka i na njega stavite meso. Sada u svaki rez umetnite krišku slanine.

Začinite svinjski vrat začinima, prekrijte posudu folijom i počnite peći na 200 stupnjeva Celzijusa. Ostavite oko 90 minuta i provjerite svinjetinu. Dodajte mrkvu i krumpir. Krumpir začinite sa soli, paprom i malo maslinovog ulja. Posudu vratite u pećnicu, ovaj put bez folije te pecite oko sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pečeni svinjski vrat poslužite s krumpirom i mrkvom, te salatom prema želji.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo