Svinjski vrat ima malo više masnoće, ali to ga čini super ukusnim i savršenim izborom za pečenje u pećnici. Pratite recept i saznajte kako se priprema mekani i sočni pečeni svinjski vrat.
Pečeni svinjski vrat sastojci:
- 1 kg svinjskog vrata
Marinada za svinjski vrat sastojci:
- 1,5 dcl tamnog piva
- žlica senfa
- 2 žličice crvene paprike
- žličica soli
- žličica crnog papra
- 3 žlice soja umak
Prilog uz pečeni svinjski vrat:
- 2 glavice crvenog luka
- 6 kriški slanine
- 5 mrkvi
- 1 kg krumpira
- začin prema želji
Pečeni svinjski vrat priprema:
Napravite marinadu od svi sastojaka. Napravite oko 10 dubokih rezova na svom svinjskom vratu, a donji dio ostavite netaknut. Meso stavite u duboku posudu za pečenje koju ćete koristiti i za pečenje te ga prelijte marinadom.
Izvadite svinjetinu iz posude. Na dnu posude oblikujte debeli sloj luka i na njega stavite meso. Sada u svaki rez umetnite krišku slanine.
Začinite svinjski vrat začinima, prekrijte posudu folijom i počnite peći na 200 stupnjeva Celzijusa. Ostavite oko 90 minuta i provjerite svinjetinu. Dodajte mrkvu i krumpir. Krumpir začinite sa soli, paprom i malo maslinovog ulja. Posudu vratite u pećnicu, ovaj put bez folije te pecite oko sat vremena.
Pečeni svinjski vrat poslužite s krumpirom i mrkvom, te salatom prema želji.