Glavno jelo /

Pečeni svinjski kare u komadu - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Pečeni svinjski kare u komadu je jelo koje se lako priprema, ali može biti nevjerojatno ukusno ako se pravilno pripremi. Pogledajte kako se priprema pečeni svinjski kare.

4.3.2023.
14:41
Pixabay
VOYO logo

Pečeni svinjski kare u komadu možete vrlo jednostavno pripremiti. Slijedi najbolji recept sa točnom količinom sastojaka za ovaj fini obrok.

Pečeni svinjski kare u komadu sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 svinjski kare (oko 2 kg)
  • 4 režnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice svježeg ružmarina, nasjeckanog
  • 2 žlice svježeg timijana, nasjeckanog
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica crnog papra
  • 2 žlice maslaca

Kako se priprema pečeni svinjski kare u komadu?

Zagrijte pećnicu na 180°C. U zdjeli pomiješajte nasjeckani češnjak, maslinovo ulje, ružmarin, timijan, sol i papar. Uzmite svinjski kare i lagano ga premažite pripremljenom smjesom začina, pazeći da ga ravnomjerno prekrijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite kare u veliku posudu za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici oko 1 sat i 30 minuta ili dok ne postigne unutarnju temperaturu od 60°C. Nakon 45 minuta pečenja, dodajte maslac na kare kako bi se počeo topiti i pridonijeti sočnosti.

Kad se svinjski kare peče, koristite žlicu za prelijevanje masti po vrhu karea kako bi se dodatno osigurala sočnost. Kad je kare gotov, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se odmori oko 10 minuta prije nego ga narežete na komade i poslužite. Uživajte u ovom ukusnom i jednostavnom jelu koje će zasigurno impresionirati vaše goste!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo