Pečene paprike u ulju možete poslužiti s kruhom ili preko tjestenine. Kako se pripremaju pečene paprike u ulju?
Sastojci za pečene paprike u ulju:
- crvena paprika
- žuta paprika babura
- zelena paprika
- ¾ šalice maslinovog ulja
- režanj češnjaka, samljeven
- 5 listića svježeg bosiljka, sitno narezanog
- pola žličice sušenog origana
- pola žličice soli
- pola žličice mljevenog crnog papra
Kako se pripremaju pečene paprike u ulju?
Zagrijte vanjski roštilj na visoku temperaturu i lagano nauljite rešetku. Smanjite toplinu roštilja na srednju. Pecite cijele crvene, žute i narančaste paprike na prethodno zagrijanom roštilju dok ne pougljene sa svih strana, okrećući ih svakih 5 minuta. Pougljene paprike stavite u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti i dobro zatvorite. Ostavite paprike da se ohlade u vrećici.
Pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, bosiljak, origano, sol i papar u staklenoj posudi od 1 litre (ili većoj, ovisno o veličini paprike). Ohlađene paprike izvadite iz vrećice i ostružite pougljenjenu koru. Izrežite paprike na pola; uklonite sjemenke i peteljke. Paprike narežite na dugačke trakice i stavite u mješavinu ulja. Dobro izmiješajte, pazeći da paprike budu prekrivene uljem. Poslužite pečene paprike u ulju, čuvajući ostatke pečene paprike u ulju u hladnjaku do 5 dana.