Kuharica /

Pečene paprike u ulju - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Pečene paprike u ulju prava su sezonska poslastica. Saznajte kako se pripremaju pečene paprike u ulju.

8.12.2022.
15:37
Pixabay
VOYO logo

Pečene paprike u ulju možete poslužiti s kruhom ili preko tjestenine. Kako se pripremaju pečene paprike u ulju?

Sastojci za pečene paprike u ulju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • crvena paprika
  • žuta paprika babura
  • zelena paprika
  • ¾ šalice maslinovog ulja
  • režanj češnjaka, samljeven
  • 5 listića svježeg bosiljka, sitno narezanog
  • pola žličice sušenog origana
  • pola žličice soli
  • pola žličice mljevenog crnog papra

Kako se pripremaju pečene paprike u ulju?

Zagrijte vanjski roštilj na visoku temperaturu i lagano nauljite rešetku. Smanjite toplinu roštilja na srednju. Pecite cijele crvene, žute i narančaste paprike na prethodno zagrijanom roštilju dok ne pougljene sa svih strana, okrećući ih svakih 5 minuta. Pougljene paprike stavite u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti i dobro zatvorite. Ostavite paprike da se ohlade u vrećici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, bosiljak, origano, sol i papar u staklenoj posudi od 1 litre (ili većoj, ovisno o veličini paprike). Ohlađene paprike izvadite iz vrećice i ostružite pougljenjenu koru. Izrežite paprike na pola; uklonite sjemenke i peteljke. Paprike narežite na dugačke trakice i stavite u mješavinu ulja. Dobro izmiješajte, pazeći da paprike budu prekrivene uljem. Poslužite pečene paprike u ulju, čuvajući ostatke pečene paprike u ulju u hladnjaku do 5 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo