Jela s lignjama /

Pečene lignje u tavi pripremite za brz i ukusan ručak

Image
Foto: Pixabay

Pečene lignje u tavi su jako jednostavne za pripremu i ne zahtijevaju puno sastojaka. Pogledajte kako se pripremaju pečene lignje u tavi.

9.9.2022.
17:09
Pixabay
VOYO logo

Lignje možete pripremiti na puno načina, ali ovaj način za pripremu pečenih lignji u tavi je nešto što morate probati. Evo recept za pečene lignje u tavi.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 grama lignji
  • 1/4 šalice kimchi začina
  • 1 žlica soli
  • 1/4 žličice mljevenog crnog papra
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica vina od riže
  • ulja za pečenje

Kako se pripremaju pečene gljive na tavi?
Lignji uklonite kljun i odvojite glavu od tijela. Stavite na stranu. Lignji izvadite iznutrice i nježno joj ogulite kožu. Lignje (tijelo i glavu) temeljito operite da uklonite crnilo. Ocijedite i stavite stranu.

U zdjeli pomiješajte kimchi začin, sol, mljeveni crni papar, šećer i rižino vino. Uzmite žličicu marinade i premažite njome lignje. Kada marinirate pikantne lignje na žaru, dobro premažite unutrašnjost lignje marinadom. Dovoljno je prstima umiješati marinadu u lignje. Lignje potpuno marinirajte u marinadi najmanje četiri sata. Zagrijte tavu dok se ne zapali. Dodajte dovoljno ulja i pecite lignje na tavi 1 do 2 minute sa svake strane. Poslužite sa soja umakom i svježe iscijeđenim limetma. Pečene lignje na tavi na azijski način su gotove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo