Lignje možete pripremiti na puno načina, ali ovaj način za pripremu pečenih lignji u tavi je nešto što morate probati. Evo recept za pečene lignje u tavi.
Sastojci:
- 500 grama lignji
- 1/4 šalice kimchi začina
- 1 žlica soli
- 1/4 žličice mljevenog crnog papra
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 žlica vina od riže
- ulja za pečenje
Kako se pripremaju pečene gljive na tavi?
Lignji uklonite kljun i odvojite glavu od tijela. Stavite na stranu. Lignji izvadite iznutrice i nježno joj ogulite kožu. Lignje (tijelo i glavu) temeljito operite da uklonite crnilo. Ocijedite i stavite stranu.
U zdjeli pomiješajte kimchi začin, sol, mljeveni crni papar, šećer i rižino vino. Uzmite žličicu marinade i premažite njome lignje. Kada marinirate pikantne lignje na žaru, dobro premažite unutrašnjost lignje marinadom. Dovoljno je prstima umiješati marinadu u lignje. Lignje potpuno marinirajte u marinadi najmanje četiri sata. Zagrijte tavu dok se ne zapali. Dodajte dovoljno ulja i pecite lignje na tavi 1 do 2 minute sa svake strane. Poslužite sa soja umakom i svježe iscijeđenim limetma. Pečene lignje na tavi na azijski način su gotove.