Jela s lignjama /

Pečene lignje u tavi pripremite za brz i ukusan ručak

Image
Foto: Pixabay

Pečene lignje u tavi su jako jednostavne za pripremu i ne zahtijevaju puno sastojaka. Pogledajte kako se pripremaju pečene lignje u tavi.

9.9.2022.
17:09
Pixabay

Lignje možete pripremiti na puno načina, ali ovaj način za pripremu pečenih lignji u tavi je nešto što morate probati. Evo recept za pečene lignje u tavi.

Sastojci:

  • 500 grama lignji
  • 1/4 šalice kimchi začina
  • 1 žlica soli
  • 1/4 žličice mljevenog crnog papra
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica vina od riže
  • ulja za pečenje

Kako se pripremaju pečene gljive na tavi?
Lignji uklonite kljun i odvojite glavu od tijela. Stavite na stranu. Lignji izvadite iznutrice i nježno joj ogulite kožu. Lignje (tijelo i glavu) temeljito operite da uklonite crnilo. Ocijedite i stavite stranu.

U zdjeli pomiješajte kimchi začin, sol, mljeveni crni papar, šećer i rižino vino. Uzmite žličicu marinade i premažite njome lignje. Kada marinirate pikantne lignje na žaru, dobro premažite unutrašnjost lignje marinadom. Dovoljno je prstima umiješati marinadu u lignje. Lignje potpuno marinirajte u marinadi najmanje četiri sata. Zagrijte tavu dok se ne zapali. Dodajte dovoljno ulja i pecite lignje na tavi 1 do 2 minute sa svake strane. Poslužite sa soja umakom i svježe iscijeđenim limetma. Pečene lignje na tavi na azijski način su gotove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni
NOVE EPIZODE
VOYO logo