Priprema svinjetine /

Pečena svinjska koljenica s povrćem

Image
Foto: Pixabay

Kako pripremiti svinjsku koljenicu? Donosimo vam recept za pripremu jela pečena svinjska koljenica s povrćem.

13.10.2021.
14:31
Pixabay
VOYO logo

Danas ćemo s vama podijeliti majstorski recept za nježne, sočne svinjske koljenice s povrćem u posudi - okus koji će vas oduševiti. Ovaj nježni i sočni svinjski koljenac poslužen s povrćem i umakom, savršeno je nedjeljno pečenje.

Meso je prilično žilavo pa zahtijeva polagano pečenje na laganoj vatri, ali priprema je minimalna.

Kako bi se pripremio od sastojaka bit će potrebni:

  • 4 svinjske koljenice
  • 2 mrkve
  • 2 luka
  • 2 stabljike celera
  • 1 stabljika poriluka
  • 1 hrpa mažurana
  • 1 lovorov list
  • 0,8 litara
  • goveđe juhe
  • sol.

Pečena svinjska koljenica s povrćem priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku pripreme operite mrkvu, celer i poriluk, očetkajte ili ogulite kožu, te narežite na kockice. Luk ogulite i narežite na kockice. Povrće stavite u posudu za pečenje. Nakon toga napravite rezove u obliku dijamanta na kori svinjskih koljenica. Svinjske koljenice natrljajte sjemenkama kima, te začinite solju i paprom.

Začinjene svinjske koljenice stavite na povrće u posudu za pečenje. Ulijte goveđu juhu i raost u zagrijanu pećnicu na 200 ° C oko 1 sat. Povrće promiješajte nekoliko puta i podlijevajte svinjske koljenice s juhom između pečenja. Zatim isperite grane mažurana i odložite neke grane za ukrašavanje.

Mažuran dodajte u svinjske koljenice tijekom zadnjih 5 minuta pečenja. Na samom kraju izvadite posudu za pečenje iz pećnice. Umak začinite solju i paprom te poslužite sa svinjskim koljenicama i povrćem ukrašenim mažuranom. Uživajte u svojoj pečenoj svinjskoj koljenici s povrćem!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo