Priprema svinjetine /

Pečena svinjska koljenica s povrćem

Image
Foto: Pixabay

Kako pripremiti svinjsku koljenicu? Donosimo vam recept za pripremu jela pečena svinjska koljenica s povrćem.

13.10.2021.
14:31
Pixabay
VOYO logo

Danas ćemo s vama podijeliti majstorski recept za nježne, sočne svinjske koljenice s povrćem u posudi - okus koji će vas oduševiti. Ovaj nježni i sočni svinjski koljenac poslužen s povrćem i umakom, savršeno je nedjeljno pečenje.

Meso je prilično žilavo pa zahtijeva polagano pečenje na laganoj vatri, ali priprema je minimalna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi se pripremio od sastojaka bit će potrebni:

  • 4 svinjske koljenice
  • 2 mrkve
  • 2 luka
  • 2 stabljike celera
  • 1 stabljika poriluka
  • 1 hrpa mažurana
  • 1 lovorov list
  • 0,8 litara
  • goveđe juhe
  • sol.

Pečena svinjska koljenica s povrćem priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku pripreme operite mrkvu, celer i poriluk, očetkajte ili ogulite kožu, te narežite na kockice. Luk ogulite i narežite na kockice. Povrće stavite u posudu za pečenje. Nakon toga napravite rezove u obliku dijamanta na kori svinjskih koljenica. Svinjske koljenice natrljajte sjemenkama kima, te začinite solju i paprom.

Začinjene svinjske koljenice stavite na povrće u posudu za pečenje. Ulijte goveđu juhu i raost u zagrijanu pećnicu na 200 ° C oko 1 sat. Povrće promiješajte nekoliko puta i podlijevajte svinjske koljenice s juhom između pečenja. Zatim isperite grane mažurana i odložite neke grane za ukrašavanje.

Mažuran dodajte u svinjske koljenice tijekom zadnjih 5 minuta pečenja. Na samom kraju izvadite posudu za pečenje iz pećnice. Umak začinite solju i paprom te poslužite sa svinjskim koljenicama i povrćem ukrašenim mažuranom. Uživajte u svojoj pečenoj svinjskoj koljenici s povrćem!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo