Danas ćemo s vama podijeliti majstorski recept za nježne, sočne svinjske koljenice s povrćem u posudi - okus koji će vas oduševiti. Ovaj nježni i sočni svinjski koljenac poslužen s povrćem i umakom, savršeno je nedjeljno pečenje.
Meso je prilično žilavo pa zahtijeva polagano pečenje na laganoj vatri, ali priprema je minimalna.
Kako bi se pripremio od sastojaka bit će potrebni:
- 4 svinjske koljenice
- 2 mrkve
- 2 luka
- 2 stabljike celera
- 1 stabljika poriluka
- 1 hrpa mažurana
- 1 lovorov list
- 0,8 litara
- goveđe juhe
- sol.
Pečena svinjska koljenica s povrćem priprema:
Na samom početku pripreme operite mrkvu, celer i poriluk, očetkajte ili ogulite kožu, te narežite na kockice. Luk ogulite i narežite na kockice. Povrće stavite u posudu za pečenje. Nakon toga napravite rezove u obliku dijamanta na kori svinjskih koljenica. Svinjske koljenice natrljajte sjemenkama kima, te začinite solju i paprom.
Začinjene svinjske koljenice stavite na povrće u posudu za pečenje. Ulijte goveđu juhu i raost u zagrijanu pećnicu na 200 ° C oko 1 sat. Povrće promiješajte nekoliko puta i podlijevajte svinjske koljenice s juhom između pečenja. Zatim isperite grane mažurana i odložite neke grane za ukrašavanje.
Mažuran dodajte u svinjske koljenice tijekom zadnjih 5 minuta pečenja. Na samom kraju izvadite posudu za pečenje iz pećnice. Umak začinite solju i paprom te poslužite sa svinjskim koljenicama i povrćem ukrašenim mažuranom. Uživajte u svojoj pečenoj svinjskoj koljenici s povrćem!