Kuharica /

Kako se priprema mekana i sočna pečena svinjetina?

Image
Foto: Pixabay

Pečena svinjetina često se priprema, ali treba znati pripremiti mekanu i sočnu pečenu svinjetinu. Napravite najukusniju pečenu svinjetinu i poslužite kao glavno jelo.

4.1.2023.
11:24
Pixabay
VOYO logo

Pečena svinjetina poslužena uz prilog i salatu prema želji savršeni je izbor za nedjeljni ručak. Kako se priprema mekana i sočna pečena svinjetina?

Pečena svinjetina sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3kg svinjske lopatice bez kosti
  • 3 žličice soli
  • ¼ žličice crnog papra
  • 2 žličice sjemenki komorača
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • 1 glavica češnjaka
  • 2 glavice luka
  • 2 šalice bijelog vina

Pečena svinjetina priprema:

Osušite kožu tapkanjem papirnatim ručnicima. Ostavite u hladnjaku nepokriveno preko noći. Zagrijte pećnicu na 220°C. Pospite svinjsko meso s soli, paprom i sjemenkama komorača te 1 žlicom maslinovog ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrljajte u meso, točno u sve pukotine i pukotine. Okrenite svinjetinu, pokapajte kožu s 1 žličicom ulja, zatim prstima protrljajte. Sve pospite sa žličicom soli.

Stavite prepolovljene glavice češnjaka i luk u posudu za pečenje. Na njih stavite svinjetinu kožom okrenutom prema gore. Pažljivo ulijte vino u posudu, pazeći da ne smočite koru. Prebacite u pećnicu. Pećnicu odmah smanjite na 160°C. Pecite oko 2 i pol sata. Kada je pečena svinjetinu poslužite uz prilog i salatu prema želji. Pečena svinjetina je najbolja kada je topla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo