Kuharica / Kako se priprema mekana i sočna pečena svinjetina?

Image
Foto: Pixabay

Pečena svinjetina često se priprema, ali treba znati pripremiti mekanu i sočnu pečenu svinjetinu. Napravite najukusniju pečenu svinjetinu i poslužite kao glavno jelo.

4.1.2023.
11:24
Pixabay
VOYO logo

Pečena svinjetina poslužena uz prilog i salatu prema želji savršeni je izbor za nedjeljni ručak. Kako se priprema mekana i sočna pečena svinjetina?

Pečena svinjetina sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3kg svinjske lopatice bez kosti
  • 3 žličice soli
  • ¼ žličice crnog papra
  • 2 žličice sjemenki komorača
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • 1 glavica češnjaka
  • 2 glavice luka
  • 2 šalice bijelog vina

Pečena svinjetina priprema:

Osušite kožu tapkanjem papirnatim ručnicima. Ostavite u hladnjaku nepokriveno preko noći. Zagrijte pećnicu na 220°C. Pospite svinjsko meso s soli, paprom i sjemenkama komorača te 1 žlicom maslinovog ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrljajte u meso, točno u sve pukotine i pukotine. Okrenite svinjetinu, pokapajte kožu s 1 žličicom ulja, zatim prstima protrljajte. Sve pospite sa žličicom soli.

Stavite prepolovljene glavice češnjaka i luk u posudu za pečenje. Na njih stavite svinjetinu kožom okrenutom prema gore. Pažljivo ulijte vino u posudu, pazeći da ne smočite koru. Prebacite u pećnicu. Pećnicu odmah smanjite na 160°C. Pecite oko 2 i pol sata. Kada je pečena svinjetinu poslužite uz prilog i salatu prema želji. Pečena svinjetina je najbolja kada je topla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo