Pečena svinjetina i teletina s krumpirom u kikiriju
Neko od povrća možete kuhati na pari –mrkva, krumpir, brokula....SASTOJCI:
- 1,5 kg teletine
- 1,5 kg svinjske vratine (ili nešto drugo)
- 1 kg mladog krumpira
- 2 paprike
- 2 luka
- 2 češnjaka
- 2 mrkve
- ulje
- sol
- papar
PRIPREMA:
Meso dobro nasoliti, napapriti, posuti češnjakom i malo nauljiti. Pustiti da odstoji koji sat. Krumpire oguliti i oprati. Povrće dobro oprati, po potrebi očistiti! Kikiri posudu (peka) malo nauljiti, posložiti u nju krumpire,posoliti ga, pa meso p na krumpire staviti a na vrh povrće, te još malo dodati ulja- da se meso ne zapeče! Zagrijati pećnicu na 180° C te peći 1h poklopljeno i još 1/2 h s tklopljenom posudom. Povremeno provjeriti, okrenuti meso i povrće.
Neko od povrća možete kuhati na pari –mrkva, krumpir, brokula.... Prije nego voda zavrije, povrće je potrebno dobro oprati i staviti u lonac za kuhanje, te ga kuhati na pari 10-15 minuta. Gotovo povrće posoliti po želji i prirediti uz meso ili neko drugo glavno jelo.