Pečena paprika s feta sirom pravi je izbor ručka u kasno ljeto. Kada je sezona paprike rog, ne smijete propustiti priliku pripremiti ovo jelo. Lako se priprema, trebate svega nekoliko sastojaka, a okusom ce oduševiti svakoga. Pečena paprika s feta sirom priprema se za svega sat vremena, a jednako je ukusna topla i hladna.
Da bi se pečena paprika s feta sirom našla na vašem stolu, od sastojaka trebate:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 4 paprike rog
- 200 grama feta sira
- 1jaje
- 90 grama kiselo vrhnje
- Sol, papar, peršin
Pečena paprika s feta sirom priprema se u nekoliko koraka:
- Papriku operite, razrežite po sredini, izvadite sjemenke, ali ne dirajte peteljku.
- Stavite peći papriku u pećnicu na 200 stupnjeva u nauljani protvanj. Pecite dok se korica ne počne zapeči.
- Kada se paprike peku, pripremite nadjev tako da pomiješate ostale sastojke. Feta sir izniječite vilicom.
- Paprike ogulite te nadjenite pripremljenim nadjevom.
- Stavite ih u vatrostalnu posudu i ponovno u pećnicu na 200 stupnjeva još 15 minuta.
Ovako pripremljena pečena paprika s feta sirom bit če odličan ručak, samostalno ili kao prilog.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa