Recepti za pripremu pečenih pačjih prsa su različiti i ima ih mnogo. Ovo je komad mesa koji je iznimno ukusan, ali morate znati da s njim treba raditi brzo i pažljivo.
Prvi u nizu je recept za pečena pačja prsa s medom. Sve što vam je potrebno je sljedeće:
- pačja prsa
- sol
- med
Pačja prsa operite i osušite te njihov gornji sloj zarežite u obliku mreže. Posolite i prepecite ih na tavi naglo do 3 minute sa svake strane. Posložite prsa u tepsiju te ih premažite s medom sa svih strana. Pecite na 180 stupnjeva najviše sat vremena, odnosno dok ne po primi roskastu boju. Tako pečena prsa odmah narežite i poslužite jer ona ne smiju stajati jer će se utvrdnuti.
Drugi u nizu je recept za pečena pačja prsa u aluminijskoj foliji. Potrebno vam je sljedeće:
- pačja prsa
- sol i papar
- maslac
- aluminijska folija
Pačja prsa operite, osušite te gornji sloj zarežite u obliku mreže. Popržite ih na tavici na zagrijanom maslacu do 5 minuta sa svake strane. Izvadite iz tave, stavite na aluminijsku foliju i začinite. Zamotajte pačja prsa i stavite peći na 200 stupnjeva 20 minuta.
U mnoštvu pačja prsa recepti, ova dva zasigurno će vam se svidjeti.