Pečena bundeva sve se više koristi kao prilog pečenjima. Njezin specifičan okus daje odličnu notu svakom jelu, a u posljednje se vrijeme pečena bundeva sve više koristi jer je zdrava i nutritivno bogata. Pečena bundeva, osim kao prilog, može se koristiti i kao samostalno jelo te, iako je najukusnija topla, možete ju jesti i hladnu.
Pečena bundeva priprema se tako da ju očistite od koštica, operete i narežete na velike komade. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, ali kada se pečena bundeva stavi unutra, smanjite istu na 180 stupnjeva i pecite 90 do 120 minuta. Za bolji okus, pečenu bundevu začinite s maslinovim uljem. Pečena bundeva je gotova kada poprimi lijepu žuto-narančastu hrskavu koricu.
Postoji još jedan način na koji se pečena bundeva može poslužiti, a to je kao desert. Ako ju pak želite tako poslužiti, kada ju ispečete, pospite ju šećerom i cimetom ili javorovim sirupom. U svakom slučaju, bilo da je dio glavnog jela ili deserta, pečena bundeva vaš je idealan odabir.