Prilog /

Pečena bundeva kao zamjena za krumpir

Image
Foto: Pixabay

Pečena bundeva nova je zamjena za krumpir. Donosimo kako se pečena bundeva priprema.

21.1.2022.
9:29
Pixabay
VOYO logo

Pečena bundeva sve se više koristi kao prilog pečenjima. Njezin specifičan okus daje odličnu notu svakom jelu, a u posljednje se vrijeme pečena bundeva sve više koristi jer je zdrava i nutritivno bogata. Pečena bundeva, osim kao prilog, može se koristiti i kao samostalno jelo te, iako je najukusnija topla, možete ju jesti i hladnu.

Pečena bundeva priprema se tako da ju očistite od koštica, operete i narežete na velike komade. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, ali kada se pečena bundeva stavi unutra, smanjite istu na 180 stupnjeva i pecite 90 do 120 minuta. Za bolji okus, pečenu bundevu začinite s maslinovim uljem. Pečena bundeva je gotova kada poprimi lijepu žuto-narančastu hrskavu koricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji još jedan način na koji se pečena bundeva može poslužiti, a to je kao desert. Ako ju pak želite tako poslužiti, kada ju ispečete, pospite ju šećerom i cimetom ili javorovim sirupom. U svakom slučaju, bilo da je dio glavnog jela ili deserta, pečena bundeva vaš je idealan odabir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo