Recept i priprema /

Kako se priprema zimnica od patlidžana?

Image
Foto: Pixabay

Sezona je patlidžana, a vi ih imate i viška, zašto ne biste pripremili patlidžane za zimnicu? Evo kako izgleda priprema patlidžana za zimnicu.

19.8.2022.
14:07
Pixabay
VOYO logo

Osim što receptima daje jedinstvenu teksturu i blag okus, patlidžan donosi mnoštvo potencijalnih zdravstvenih prednosti. Evo kako pripremiti patlidžan za zimnicu i sačuvati njegove blagodati.

Sastojci za patlidžane za zimnicu su sljedeći:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 srednja talijanska patlidžana
  • 3 žličice soli
  • 5 šalica vode
  • 2 šalice bijelog vinskog octa
  • 1-2 češnja češnjaka (mljevenog)
  • 1 žlica svježeg talijanskog peršina (mljevenog)
  • 1-2 mrvice ljute papričice (po želji)
  • maslinovo ulje (dovoljno da potpuno prekrije patlidžan)

Priprema patlidžan zimnice:

Ogulite i narežite patlidžan na tanke ploške, radite jedan po jedan, nakon što ste napravili jedan, stavite izrezani patlidžan u zdjelu i pospite sa 1 žličicom soli. Tako nastavite sa svakim patlidžanom. Pokrijte zdjelu i ostavite 8 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 8 sati ocijedite tekućinu (ali nemojte ispirati patlidžan) i ocijedite što više viška vlage.

U velikom loncu zakuhajte vodu i bijeli vinski ocat, dodajte patlidžan i kuhajte oko 7-10 minuta ili dok ne omekša. Kušajte jedan kako biste bili sigurni da je mekan i spreman za zimnicu.

Ocijedite patlidžan i ponovno ocijedite višak vlage. Stavite patlidžan u veliku zdjelu i pomiješajte sa začinima. Stavite žlicom u sterilizirane staklenke, ostavljajući najmanje 2 cm prostora, a zatim prelijte uljem. Provjerite je li patlidžan za zimnicu potpuno prekriven uljem prije zatvaranja staklenke. Neka odstoji najmanje 24 sata prije posluživanja. Uživajte u patlidžanu za zimnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo