Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Jela s roštilja /

Pastrva na roštilju u umaku od češnjaka i začinskog bilja

Pastrva je izvrstan izbor ribe za ručak, a pastrva na roštilju je izvrstan način pripreme pastrve. Kako se priprema pastrva na roštilju?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ovaj recept za pastrvu na roštilju poseban je upravo zbog svog umaka. Jednostavno ulje natopljeno češnjakom i biljem u kombinaciji s vinskim octom djeluje i kao tekućina za zalijevanje i kao umak za pastrvu na roštilju. Kako pripremiti pastrvu na roštilju?

Sastojci potrebni za pripremu pastrve na roštilju:

maslinovo ulje

češanj češnjak

1/2 žličice sušene kadulje

1/2 žličice sušenog ružmarina

vinski ocat

sol

papar

fileti pastrve

Kada se priprema pastrva na roštilju, najprije je potrebno zagrijati roštilj. Dok se roštilj zagrijava, pripremite umak za pastrvu na roštilju. U maloj posudi pomiješajte ulje, češnjak, kadulju i ružmarin. Kuhajte na umjereno laganoj vatri dok češnjak ne počne mirisati, oko 2 minute. Maknite s vatre i odmah umiješajte ocat, sol i papar.

Sada je na redu priprema pastrve na roštilju. Stavite filete pastrve u srednju staklenu i posolite ju. Dodajte polovicu smjese ulja i octa te premažite pastrvu sa svih strana. Pastrva na roštilju peče se kožom prema dolje dvije minute. Okrenite pastrvu na roštilju i pecite dok ne bude gotova, još oko 2 minute. Pastrva na roštilju je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike