Domaća pašteta je najbolja pašteta. Jeste li probali paštetu od patlidžana? Ako niste vrijeme je da probate i sami napravite paštetu od patlidžana. Kako napraviti paštetu od patlidžana? Donosimo vam recept za paštetu od patlidžana u kombinaciji s krastavcima i češnjakom.
Sastojci za paštetu od patlidžana:
- 1/2 šalice običnog brašna
- 3 patlidžana
- 1 glavica luka
- 1/4 žličice začina pimenta
- maslinovo ulje
- 2 jaja
- 2 češnja češnjaka
Priprema paštete od patlidžana:
Patlidžane narežite na ploške i stavite u cjedilo. Začinte sa soli i neka odstoji 20 minuta. Isperite patlidžane i osušite papirnatim ručnikom.
Nakon toga pospijte brašno po patlidžanima. Stavite maslinovu ulje u tavu i zagrijte. Pecite patlidžan na ulju tri do četiri minute, okrećući ga dok ne porumeni. Izvadite i ocijedite ga na papirnatom ručniku.
Za pripremanje paštete od patlidžana odlijte sve osim jedne žlice ulja. Dodajte luk i češnjak u tavu i lagano kuhajte osam do deset minuta ili dok sastojci ne porumene i omekšaju. Sve dobro ocijedite.
Stavite smjesu od patlidžana, luka i oraha u procesor hrane. Miksajte dok se svi sastojci sitno ne nasjeckaju. Dodajte jaja i piment i napravite glatku smjesu.
Ukusna pašteta od patlidžana je gotova. Poslužite je kao namaz za kruh ili krekere.