Namaz /

Pašteta od patlidžana - recept i priprema

Image

Pašteta od patlidžana odličan je namaz za kruh ili krekere. Kako napraviti paštetu od patlidžana?

22.1.2022.
11:20
VOYO logo

Domaća pašteta je najbolja pašteta. Jeste li probali paštetu od patlidžana? Ako niste vrijeme je da probate i sami napravite paštetu od patlidžana. Kako napraviti paštetu od patlidžana? Donosimo vam recept za paštetu od patlidžana u kombinaciji s krastavcima i češnjakom.

Sastojci za paštetu od patlidžana:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 šalice običnog brašna
  • 3 patlidžana
  • 1 glavica luka
  • 1/4 žličice začina pimenta
  • maslinovo ulje
  • 2 jaja
  • 2 češnja češnjaka

Priprema paštete od patlidžana:

Patlidžane narežite na ploške i stavite u cjedilo. Začinte sa soli i neka odstoji 20 minuta. Isperite patlidžane i osušite papirnatim ručnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga pospijte brašno po patlidžanima. Stavite maslinovu ulje u tavu i zagrijte. Pecite patlidžan na ulju tri do četiri minute, okrećući ga dok ne porumeni. Izvadite i ocijedite ga na papirnatom ručniku.

Za pripremanje paštete od patlidžana odlijte sve osim jedne žlice ulja. Dodajte luk i češnjak u tavu i lagano kuhajte osam do deset minuta ili dok sastojci ne porumene i omekšaju. Sve dobro ocijedite.

Stavite smjesu od patlidžana, luka i oraha u procesor hrane. Miksajte dok se svi sastojci sitno ne nasjeckaju. Dodajte jaja i piment i napravite glatku smjesu.

Ukusna pašteta od patlidžana je gotova. Poslužite je kao namaz za kruh ili krekere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo