Pureći curry
Kada tekućina ispari, dodajte malo vrhnja, promiješate,
pustite da prokuha i na kraju dodajte malo maslaca. Servirati uz
kuhanu rižu i malo svježeg korijandera.
SASTOJCI:
- 60 dkg purećih prsa
- 30 dkg luka
- 10 dkg češnjaka
- 30 dkg rajčica
- đumbir
- klinčić
- sol
- papar
- ulje
- cimet
- žlica curry praha
- 5 dkg maslaca svježi korijander
PRIPREMA:
Puretinu izrežite na tanke rezance. Na zagrijanu tavu stavite
malo ulja i meso.
Meso posolite, dodajte malo cimeta i curryja u prahu. Promiješate
i pustite meso da se zatvori sa svih strana.
Nakon toga dodajte mješavinu rajčice, luka, đumbira i češnjaka koju ste prethodno izmiksali. Pustite da se stisne 10-ak minuta dok ne dobijete gust umak.
Kada tekućina ispari, dodajte malo vrhnja, promiješate, pustite da prokuha i na kraju dodajte malo maslaca.
Servirati uz kuhanu rižu i malo svježeg korijandera.
Cijelu pripremu jela možete pogledati u našem video prilogu.