Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
GASTRONOMSKI UŽITAK /

Parfimirano, mirišljavo jelo iz Indije

Za početak tjedna popularni 'Kuhar i pol' odlučio je spremiti pureći curry. Prije same obrade mesa, Tomislav Gretić posvetit će se umaku koji je bitni sastojak ovoga jela.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pureći curry

Kada tekućina ispari, dodajte malo vrhnja, promiješate, pustite da prokuha i na kraju dodajte malo maslaca. Servirati uz kuhanu rižu i malo svježeg korijandera.

SASTOJCI:

60 dkg purećih prsa

30 dkg luka

10 dkg češnjaka

30 dkg rajčica

đumbir

klinčić

sol

papar

ulje

cimet

žlica curry praha

5 dkg maslaca svježi korijander

PRIPREMA:

Puretinu izrežite na tanke rezance. Na zagrijanu tavu stavite malo ulja i meso. Meso posolite, dodajte malo cimeta i curryja u prahu. Promiješate i pustite meso da se zatvori sa svih strana.

Nakon toga dodajte mješavinu rajčice, luka, đumbira i češnjaka koju ste prethodno izmiksali. Pustite da se stisne 10-ak minuta dok ne dobijete gust umak.

Kada tekućina ispari, dodajte malo vrhnja, promiješate, pustite da prokuha i na kraju dodajte malo maslaca.

Servirati uz kuhanu rižu i malo svježeg korijandera.

Cijelu pripremu jela možete pogledati u našem video prilogu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike