GASTRONOMSKI UŽITAK /

Parfimirano, mirišljavo jelo iz Indije

Za početak tjedna popularni 'Kuhar i pol' odlučio je spremiti pureći curry. Prije same obrade mesa, Tomislav Gretić posvetit će se umaku koji je bitni sastojak ovoga jela.

30.4.2012.
17:58
VOYO logo

Pureći curry


Kada tekućina ispari, dodajte malo vrhnja, promiješate, pustite da prokuha i na kraju dodajte malo maslaca. Servirati uz kuhanu rižu i malo svježeg korijandera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SASTOJCI:

  1. 60 dkg purećih prsa
  2. 30 dkg luka
  3. 10 dkg češnjaka
  4. 30 dkg rajčica
  5. đumbir
  6. klinčić
  7. sol
  8. papar
  9. ulje
  10. cimet
  11. žlica curry praha
  12. 5 dkg maslaca svježi korijander
Image
Foto: RTL

PRIPREMA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puretinu izrežite na tanke rezance. Na zagrijanu tavu stavite malo ulja i meso.
Meso posolite, dodajte malo cimeta i curryja u prahu. Promiješate i pustite meso da se zatvori sa svih strana.

Nakon toga dodajte mješavinu rajčice, luka, đumbira i češnjaka koju ste prethodno izmiksali. Pustite da se stisne 10-ak minuta dok ne dobijete gust umak.

Kada tekućina ispari, dodajte malo vrhnja, promiješate, pustite da prokuha i na kraju dodajte malo maslaca.

Servirati uz kuhanu rižu i malo svježeg korijandera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Cijelu pripremu jela možete pogledati u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo