Uz ljutinu naranče i slatkoću vrhnja, ovaj recept za desert koji je jednostavan za napraviti najbolje je poslužiti na večernjim zabavama. Kako se priprema parfe krema od naranče?
Sastojci za parfe kremu od naranče:
- 1 l domaćeg soka od naranče
- 1 žlica želatina bez okusa
- žličica želatina bez okusa
- 5 žlica šećera
- 200 ml čvrsto tučenog vrhnja
Kako se priprema parfe krema od naranče?
Naribajte 4 žličice narančine korice i jednu stavite na stranu. Iscijedite domaći sok od naranče da dobijete oko litru soka. Ulijte pola u malu posudu i posipajte želatinu. Ostavite stajati 2 minute. Miješajte smjesu na laganoj vatri dok se ne zapari i dok se želatina potpuno ne otopi.
Umiješajte 3 žlice šećera. Kad se otopi, ulijte u preostali sok. Umiješajte 3 žličice korice. Ulijte u četvrtastu posudu za pečenje i ohladite 2 sata ili dok se ne stegne.
Do 4 sata prije posluživanja parfe kreme od naranče: umutite vrhnje za šlag s preostale 2 žlice šećera dok se ne formiraju mekani vrhovi. Umiješajte sačuvanu 1 žličicu korice. Izrežite želatinu na komadiće. Polovicu komadića želatine lopaticom stavite u čaše i prelijte polovicom kreme. Ponovite slojeve. Po želji ukrasite kriškama naranče. Parfe krema od naranče je gotova i spremna za posluživanje na partiju.