Paprikaš za prste polizat'
Paprikaš od kunića za četiri osobe
SASTOJCI:
kunić 1 kg
brašno 50 dkg
ulje 0,05 l
maslac 5 dkg
luk
češnjak 2 dkg
bijelo vino 0,15 l
paprika u prahu 5 dkg
sol
papar
timijan
vrhnje za kuhanje 0,25 l
PRIPREMA:
Kunića izrežite na manje dijelove, uvaljajte u brašno i popržite na zagrijanom ulju dok ne porumeni. Izvadite meso na tanjur, a na istoj masnoći oko 2 minute pirjajte nasjeckani luk i češnjak.
Nasjeckajte jetra i bubrege, ubacite ih na tavu te ih zalijte bijelim vinom i prepržite 7-8 minuta. Kada vino ispari, na tavu vratite meso, dodajte crvenu papriku i sol te sve zalijte vodom ili pilećim temeljcem.
Pustite sve zajedno da prokuha 15 minuta i na kraju dodajte vrhnje za kuhanje i peršin. Kada izvadite kunića na tanjur, dodajte mu nekoliko žlica kiselog vrhnja.
Kako pripremiti ovaj paprikaš možete pogledati u našem video prilogu .
ISCHILAJ