Izgledat će fantastično i šareno među ostalim ukusnim stvarima koje pripremate. Salatu od paprike možete poslužiti odmah ili ostaviti u hladnjaku do posluživanja. Čak je i izvrsnog okusa nakon što odstoji u hladnjaku preko noći.
Paprika na salatu sastojci:
- pola kg slatke raznobojne mini paprike
- pola luka srebrenca, tanko narezanog
- 2 žlice svježeg kopra, nasjeckanog
- 2,5 žlice bijelog octa ili svježeg soka od limuna
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- pola žličice češnjaka u granulama ili po ukusu
- prstohvat crnog papra
Kako se priprema paprika na salatu?
Paprikama baburama očistite vrhove i sjemenke, zatim ih uzdužno prepolovite i narežite na tanke trakice. Brže je bilo složiti dvije paprike i rezati po dvije polovice. Prebacite narezanu papriku u veliku zdjelu za miješanje. Luk narežite na tanke ploške i dodajte ga u zdjelu zajedno s nasjeckanim svježim koprom.
Pomiješajte 2,5 žlice octa s 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, pola žličice češnjaka i prstohvatom papra. Preljev umutite vilicom. Prelijte dressing preko sastojaka salate i dobro promiješajte da se sjedine. Po želji dodajte još soli češnjaka po ukusu. Salatu možete poslužiti odmah ili ostaviti u hladnjaku do posluživanja. Paprika na salatu izvrsnog je okusa nakon što odstoji u hladnjaku preko noći!