Panna cotta je desert idealan za toplije vreme jer je vrlo osvježavajući. Priprema nije zahtjevna, a rezultat je ukusan i osvježavajući desert s kojim ne možete pogriješiti.
Panna cotta sastojci:
- pola litre mlijeka
- pola litre vrhnja za kuhanje
- 160 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 vrećica želatine
- 250 g šumskog voća
Panna cotta recept:
Želatinu pripremite prema uputama na vrećici.
Mlijeko stavite kuhati i u njega dodajte vrhnje za kuhanje, šećer i vanilin šećer. Nakon što to zakuha, isključite vatru i dodajte želatinu. Sve zajedno dobro promiješajte, a zatim ulijte u kalup. Stavite u hladnjak na nekoliko sati.
Kasnije pripremite preljev koji ćete napraviti od šumskog voća i šećera. Šumsko voće ćete zagrijati sa žlicu do dvije šećera dok se šećer ne otopi. Nakon toga pustite ga da se malo ohladi i prelijte po desertu.