Panna cotta od vanilije s preljevom od malina desert je koji će vas ostaviti bez riječi.
Panna cotta od vanilije s preljevom od malina sastojci:
- 60 ml hladne vode ili mlijeka
- 7 g želatine u prahu
- 480 ml gustog vrhnja
- 50 g šećera
- 1/2 mahune vanilije razdvojene i bez sjemenki ili 1 žličica čistog ekstrakta vanilije
Panna cotta od vanilije s preljevom od malina priprema:
Stavite vodu u malu posudu i pospite želatinu po površini u jednom sloju. Neka odstoji 5-10 minuta da omekša.
U međuvremenu, u srednje velikoj tavi zagrijte vrhnje, šećer, mahunu vanilije i sjemenke vanilije na srednje jakoj vatri i pustite da prokuha dok se šećer ne otopi.
Maknite s vatre i bacite mahunu vanilije. Umiješajte želatinu i odmah miješajte dok ne postane glatka i otopljena. Ako se želatina nije potpuno otopila, vratite lonac na štednjak i lagano zagrijte na laganoj vatri. Stalno miješajte i ne dopustite da smjesa prokuha.
Ulijte vrhnje u 4 pojedinačne posude za posluživanje. Ostavite u hladnjaku 2-4 sata.
Panna cotta od vanilije je gotova poslužite je uz preljev od maline.