Recept i priprema /

Palačinke sa zobenim pahuljicama za doručak

Image
Foto: Pixabay

Palačinke sa zobenim pahuljicama odličan su izvor vlakna i proteina. Vlakna i proteini u palačinkama sa zobenim pahuljicama dat će vam energije.

11.6.2022.
10:35
Pixabay
VOYO logo

Prije pripreme palačinka sa zobenim pahuljicama pomiješajte zob s mlijekom u zdjeli i ostavite nekoliko minuta kako bi zob omekšala i počela se raspadati što će osigurati da zobene pahuljice nemaju krepak okus i zob će se lakše probaviti.

Sastojci potrebni za palačinke sa zobenim pahuljicama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 šalica zobi
  • 1 šalica mlijeka
  • 2 jaja
  • maslac
  • 1 žlica šećera
  • 85 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • malo soli i malo mljevenog cimeta

Upute za pripremu palačinka sa zobenim pahuljicama:

  1. U velikoj zdjeli umutite šalicu zobi i šalicu mlijeka. Ostavite da odstoji 10 minuta da zob omekša. U međuvremenu otopite 1 žlicu neslanog maslaca i ostavite da se ohladi.
  2. U zob dodajte maslac, 2 jaja i 1žlicu šećera i umutite da se sjedini. Dodajte brašno, prašak za pecivo, sol i mljeveni cimet po želji, i miješajte dok se ne sjedini; nemojte previše miješati. Ostavite da odstoji još 5 minuta. U međuvremenu zagrijte tavu na srednje jakoj vatri.
  3. Dodajte 1 žličicu maslaca u tavu i promiješajte da se premaže. Ubacite smjesu u tavu u porcijama od 2 žlice, pekući 3 po 3 komada. Kuhajte dok se na površini ne pojave mjehurići, rubovi počnu izgledati suhi, a dno zlatno-smeđe, oko 3 minute. Okrenite palačinke i pecite dok druga strana ne poprimi zlatno-smeđu boju, još 2 do 3 minute.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo