Prije pripreme palačinka sa zobenim pahuljicama pomiješajte zob s mlijekom u zdjeli i ostavite nekoliko minuta kako bi zob omekšala i počela se raspadati što će osigurati da zobene pahuljice nemaju krepak okus i zob će se lakše probaviti.
Sastojci potrebni za palačinke sa zobenim pahuljicama:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 šalica zobi
- 1 šalica mlijeka
- 2 jaja
- maslac
- 1 žlica šećera
- 85 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- malo soli i malo mljevenog cimeta
Upute za pripremu palačinka sa zobenim pahuljicama:
- U velikoj zdjeli umutite šalicu zobi i šalicu mlijeka. Ostavite da odstoji 10 minuta da zob omekša. U međuvremenu otopite 1 žlicu neslanog maslaca i ostavite da se ohladi.
- U zob dodajte maslac, 2 jaja i 1žlicu šećera i umutite da se sjedini. Dodajte brašno, prašak za pecivo, sol i mljeveni cimet po želji, i miješajte dok se ne sjedini; nemojte previše miješati. Ostavite da odstoji još 5 minuta. U međuvremenu zagrijte tavu na srednje jakoj vatri.
- Dodajte 1 žličicu maslaca u tavu i promiješajte da se premaže. Ubacite smjesu u tavu u porcijama od 2 žlice, pekući 3 po 3 komada. Kuhajte dok se na površini ne pojave mjehurići, rubovi počnu izgledati suhi, a dno zlatno-smeđe, oko 3 minute. Okrenite palačinke i pecite dok druga strana ne poprimi zlatno-smeđu boju, još 2 do 3 minute.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa