Kuharica /

Kao se radi popularno španjolsko jelo Paella?

Image
Foto: Pixabay

Paella je tradicionalno jelo španjolske kuhinje. Pratite recept i pripremite ovo ukusno jelo Paella.

1.10.2022.
14:45
Pixabay
VOYO logo

Paella je jelo od riže koje potječe iz Španjolske. Paella je tradicionalno jelo u regiji Valencija u Španjolskoj. Najprije napravite marinadu za piletinu, tek tada slijedi priprema jela paella.

Marinada za paellu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 2 žličice sušenog origana
  • sol i mljeveni crni papar po ukusu

Paella sastojci:

  • 1 kg pilećih prsa bez kože i kostiju
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka, zgnječena
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 2 šalice nekuhane bijele riže
  • 1 prstohvat šafrana
  • 1 veći list lovora
  • ½ vezice lista peršina, nasjeckanog
  • 1 litra pilećeg temeljca
  • 2 srednja limuna, očišćena od korice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 srednji luk, nasjeckan
  • 1 srednja crvena paprika, grubo nasjeckana
  • 500g škampa, oguljenih i očišćenih
  • 500g ​​kobasice, izmrvljena

Priprema paolla recepta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U staklenoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, papriku, origano, sol i papar za marinadu. Dodajte piletinu i promiješajte da se prekrije. Pokrijte i stavite u hladnjak dok ne zatreba.

Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u velikoj tavi za paellu na srednje jakoj vatri. Umiješajte češnjak i ljuskice papra, a zatim umiješajte rižu. Kuhajte i miješajte dok se riža ne prekrije uljem, oko 3 minute. Dodajte šafrana, lovorov list, peršin, pileći temeljac i koricu limuna. Miješajte dok se dobro ne sjedini i pustite da zavrije. Smanjite vatru na srednje nisku, poklopite i kuhajte 20 minuta.

Dok se riža kuha, zagrijte maslinovo ulje u zasebnoj tavi na srednje jakoj vatri. Umiješajte mariniranu piletinu i kuhajte 3 minute. Dodajte luk i kuhajte dok ne postane proziran, oko 5 minuta. Dodajte papriku i kobasicu; kuhajte i miješajte, 5 minuta. Dodajte škampe; kuhajte i miješajte dok škampi izvana ne postanu jarko ružičasti, a meso neprozirno, oko 2 minute.

Raširite smjesu riže na pladanj za posluživanje. Prelijte mješavinom mesa i plodova mora. Servirajte paollu dok je topla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo