Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kao se radi popularno španjolsko jelo Paella?

Paella je tradicionalno jelo španjolske kuhinje. Pratite recept i pripremite ovo ukusno jelo Paella.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Paella je jelo od riže koje potječe iz Španjolske. Paella je tradicionalno jelo u regiji Valencija u Španjolskoj. Najprije napravite marinadu za piletinu, tek tada slijedi priprema jela paella.

Marinada za paellu:

2 žlice maslinovog ulja

1 žlica mljevene paprike

2 žličice sušenog origana

sol i mljeveni crni papar po ukusu

Paella sastojci:

1 kg pilećih prsa bez kože i kostiju

2 žlice maslinovog ulja

3 češnja češnjaka, zgnječena

1 žličica mljevene crvene paprike

2 šalice nekuhane bijele riže

1 prstohvat šafrana

1 veći list lovora

½ vezice lista peršina, nasjeckanog

1 litra pilećeg temeljca

2 srednja limuna, očišćena od korice

2 žlice maslinovog ulja

1 srednji luk, nasjeckan

1 srednja crvena paprika, grubo nasjeckana

500g škampa, oguljenih i očišćenih

500g ​​kobasice, izmrvljena

Priprema paolla recepta:

U staklenoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, papriku, origano, sol i papar za marinadu. Dodajte piletinu i promiješajte da se prekrije. Pokrijte i stavite u hladnjak dok ne zatreba.

Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u velikoj tavi za paellu na srednje jakoj vatri. Umiješajte češnjak i ljuskice papra, a zatim umiješajte rižu. Kuhajte i miješajte dok se riža ne prekrije uljem, oko 3 minute. Dodajte šafrana, lovorov list, peršin, pileći temeljac i koricu limuna. Miješajte dok se dobro ne sjedini i pustite da zavrije. Smanjite vatru na srednje nisku, poklopite i kuhajte 20 minuta.

Dok se riža kuha, zagrijte maslinovo ulje u zasebnoj tavi na srednje jakoj vatri. Umiješajte mariniranu piletinu i kuhajte 3 minute. Dodajte luk i kuhajte dok ne postane proziran, oko 5 minuta. Dodajte papriku i kobasicu; kuhajte i miješajte, 5 minuta. Dodajte škampe; kuhajte i miješajte dok škampi izvana ne postanu jarko ružičasti, a meso neprozirno, oko 2 minute.

Raširite smjesu riže na pladanj za posluživanje. Prelijte mješavinom mesa i plodova mora. Servirajte paollu dok je topla.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike