Glavno jelo / Kako se pravilno radi pac za ukusnu i sočnu puricu?

Image
Foto: Pixabay

Idealan pac za puricu je kombinacija maslinovog ulja, svježeg začinskog bilja, začina i citrusa, zajedno kako bi se napravila najnježnija i najsočnija purica ikada.

5.10.2022.
12:20
Pixabay
VOYO logo

Ovaj pac je brz i jednostavan način da unesete okus u svoju blagdansku puricu uz minimalan trud.

Sastojci za pac za puricu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 šalica maslinovog ulja
  • 1/3 šalice soja umaka
  • 1/4 šalice soka od limuna
  • 1/4 šalice soka od naranče
  • 1/2 šalice sitno nasjeckanog lišća peršina
  • 1/4 šalice vlasca narezanog na tanke ploške
  • 1/4 šalice sitno nasjeckanih listova kadulje
  • 2 žlice listića ružmarina sitno nasjeckanih
  • 1/4 šalice nasjeckanih listova timijana
  • 1 žlica mljevenog češnjaka
  • 2 žličice dimljene paprike
  • 1 žličica slatke paprike
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica crnog papra

Priprema paca za puricu:

Izmiješajte sve sastojke u zdjelu srednje veličine. Cijelu puricu prelijte pacom. Utrljajte pac da se purica prekrije izvana, zatim olabavite kožu i utrljajte malo paca ispod kože. Pustite puricu u pacu 12-24 sata. S purice ostružite sve veće komade začinskog bilja i češnjaka kako ne bi zagorjeli prilikom pečenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puricu ispecite, pa poslužite i uživajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo