Puretina će biti ukusnija i sočnija ako se prije dobro marinira. Dobar pac za puretinu pola je posla kod pripreme puretine. Kako se radi dobar pac za puretinu? Donosimo jednostavana, a provjereni recept kako pripremiti pac za puretinu.
Sastojci za pac za puretinu:
- ½ žlice paprike
- 1 žličica origana
- 1,5 žličica majčine dušice
- ½ žlice peršina
- 1,5 žličica ružmarina
- 1 žličica češnjaka u granulama
- 1 žličica granula luka
- papra po ukusu
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 žlica soja umaka
- 3 žlice soka od limuna ili jabučnog octa
- 2 žlice maslinovog ulja
Pac za puretinu priprema:
Odmjerite papriku, peršin, granule češnjaka, granule luka, ružmarin, timijan, origano, smeđi šećer, sojin umak, maslinovo ulje, limunov sok i crni papar.
Dodajte sve sastojke u zdjelu i miješajte dok se dobro ne sjedine u pac.
Spremno je za primjenu na puretinu. Pacajte cijelu puretinu najmanje 4 sata, a batake, prsa, krilca najmanje 2 sata kako bi se meso pravilno začinilo i omekšalo.